Haluatko moderaattoriksi?

Keskustelu osiossa 'Vapaata keskustelua' , aloittajana Rasteri, 9/5/16.

Jaa tämä sivu

 1. Rasteri Perustaja

  Rasteri
  Ylläpidon jäsen Perustaja
  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestejä:
  1 109
  Tykkäyksiä:
  525
  Foorumin moderaattoriksi voit hakea tässä viestiketjussa, jos sellainen kiinnostaa.

  Vielä ei ole mitään suurta työvoima pulaa. Mutta sitä mukaan kun uusia jäseniä tulee, tarvitaan myös kaitsijoita. Perustele meille miksi juuri sinä olisit hyvä lisä ylläpito tiimiin.

  Hakemuksen jälkeen saatetaan hakija pyytää koeajalle tai sitten ei.
   
 2. Nimimerkki Sosiaalinen

  Nimimerkki
  Liittynyt:
  8/12/16
  Viestejä:
  61
  Tykkäyksiä:
  7
  Kokeillaan ihmeessä, aktiivisesti kun tulee tietokoneella istuttua ja foorumeita on tullut seilattua läpi, muutamia perustanut itsekin mutta ne ovat kuolleet pääosin kilpailun takia - tai siis, olen perustanut foorumeita joita on 1001 jo olemassa ja tällöinhän uusi foorumi ei ikävä kyllä menesty, ellei ole jotain uutta annettavaa.

  No, miksi minut pitäisi päästää koeajalle? Kuten mainitsin yllä, olen aktiivinen ja koneella istun - pelkästään koulutukseni takia - 'päivät pitkät' joko pelaten tai juurikin eri foorumeita selaten. Osasyynä useampaa foorumia "käyttäneenä", olen myös oppinut miten olla/ollaan hyvä moderaattori, ja jos listaa haluaa kuulla, sen voin kertoa;
  1. Asiallisuus; ei jakele bännejä eikä poistele viestejä oman tahtonsa mukaan, vaan vain jos se on tarpeellista - spämmiviestit, mahdolliset tuplatunnukset & selkeät trollit on mielestäni OK heivata banaanisaarille.
  2. Kirjakieli & hyvä kieli; Ei välttämättä tietenkään tarvitse täyttä kirjakieltä puhua, mutta mielestäni moderaattorilta siinä missä ylläpidoltakin vaaditaan kuitenkin hyvää kieltä, en itse henkilökohtaisesti pysty ottamaan "tosissani" esimerkiksi moderaattoria, joka heittää stadin slangilla varoituksia sun muuta.
  3. Aktiivisuus; vaikka on moderaattori ja vaikka on ns. "ylempänä muita", on mielestäni enemmän kuin suotavaa tuoda omia juttujaan & tietojaan esille ja osallistua keskusteluun samalla lailla kuin "rivijäsen", mutta ei tietenkään spämmiä - mikä olisi kamalempaa kuin spämmivä moderaattori?

  Mitä minulla olisi antaa Pelikaistalle? No, kokemusta peleistä, aloitin pelaamaan n. 6 vuotiaana (tällä hetkellä 20 vuotias), tietämystä aika laajalti peleistä - ei ihan kaikista eikä kaikista genreistä ja kuten 2. aikaisemmassa kohdassa, aktiivisuutta.

  Itsestäni: 20 vuotias aktiivisesti pelaava nuori mies, joka viettää koulutuksen & harrastuksen "takia" koneella 90% päivästä :)

  Jos kiinnostus heräsi, lähtisin mielellään "koeajalle."
   
 3. WhiteWolf Johtokunnan jäsen

  WhiteWolf
  Ylläpidon jäsen Sisällöntuottaja TS-valvoja
  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestejä:
  340
  Tykkäyksiä:
  169
  Ensimmäinen asia joka pistää silmään on se että olet vasta rekannut foorumille. Toisin sanoen tuntematon jokaiselle.
  Mutta laitetaan päätöksestä yv jossain vaiheessa.
   
 4. Nimimerkki Sosiaalinen

  Nimimerkki
  Liittynyt:
  8/12/16
  Viestejä:
  61
  Tykkäyksiä:
  7
  Joo, ymmärrän sen :)
   
 5. DJ North Erittäin ahkera

  DJ North
  Liittynyt:
  19/10/16
  Viestejä:
  164
  Tykkäyksiä:
  111
  Tuleehan täällä tuhlattua aikaa koska työn puolesta se onnistuu päivän aikana. Heitetään vapaa hakemus tässä.

  Aamukuudesta kello kahteen-kolmeen on aktiivinen työaika, valtaosa siitä päätteen ääressä kädet metallipölyisellä näppäimistöllä. Kyllä, teen töitäkin mutta 2000 rekisteripäivityksen jälkeen tai tuotteen tilauksen etsiminen kolmesta eri järjestelmästä vaatii taukoa, silloin kurkkailen foorumeita. Iltapäivisin aika menee perheen, pelailun ja muun harrastelun merkeissä, joten harvemmin selailen nettiä silloin.

  Esittelyssä on varmasti tärkeimmät, mutta lyhyesti: olen 43-vuotias insinööri, pelaillut aikalailla pienestä pitäen.
   
  Rasteri tykkää tästä.
 6. Rasteri Perustaja

  Rasteri
  Ylläpidon jäsen Perustaja
  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestejä:
  1 109
  Tykkäyksiä:
  525
  Noniin, lyödääs hakemukset korvan taakke ja toivotaan, etten unohda hoitaa asiaa ihan heti. Mutta tarkoitus olisi, että jutellaan keskustelualueiden ylläpito-tiimin kanssa ja päätän sitten kuka saa kunnian siivota jälkiämme forkalla. Kerron valinnasta, joko henkilökohtaisesti yksityisviestillä tai tuolla ilmoitukset osiossa julkisesti.

  Onko kummallakaan tiettyä aluetta johon foorumilla haluaisi moderaattorina keskittyä?
   
 7. DJ North Erittäin ahkera

  DJ North
  Liittynyt:
  19/10/16
  Viestejä:
  164
  Tykkäyksiä:
  111
  Tankkipelejä en ole (vielä) pelaillut, niistä en osaa sanoa juuta enkä jaata. Softa ja rauta on tutumpaa PC puolella, konsolielämä jäi PS2 ja GameCube -vaiheeseen. Omat kiinnostuksenaiheet ovatkin enemmän näissä, mutta "muu työnantajan osoittama työ" on tuttua, menin joskus nuorena aitoja maalaamaan ja päädyin hitsaamaan. Lähinnä siis haluan vältellä aluetta jossa urpona joutuisin ihmettelemään termejä ja sosiaalipedagogiikkaa (joka itseasiassa on tuttua, rikosoikeudellisella puolellakin).
   
  Rasteri tykkää tästä.
 8. Rasteri Perustaja

  Rasteri
  Ylläpidon jäsen Perustaja
  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestejä:
  1 109
  Tykkäyksiä:
  525
  Wot-kansan on tarkoitus huolehtia omista yksityisten alueittensa kunnossapidosta. Pelipalvelin alueita syynää servereiden henkilökunta ja Jack2 on Pelikaistan oma Handyman eli, jokapaikan puupää tai siis höylä. (hoitaa esimerkiksi käännöksiä yms.) Käytännössä jääpi tarjolle sitten vain Tekniikka ja Yleisen keskustelun alueita, pois lukien TeamSpeak3 keskustelut.
   
  DJ North tykkää tästä.
 9. Metu Perehtynyt

  Metu
  Liittynyt:
  1/4/17
  Viestejä:
  15
  Tykkäyksiä:
  9
  kaikkea voi aina kerran kokeilla mut kuhan tässä vähän viettää enemmän aikaa teijän kanssa ja kuha joku kerta johku miittii osallistuu ja näin pois päin ni kahellaan sitten tarkemmin näitä hommia.. ja kuha ottaa selvää mitä tällänen modulaari tekee..
   
 10. Rasteri Perustaja

  Rasteri
  Ylläpidon jäsen Perustaja
  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestejä:
  1 109
  Tykkäyksiä:
  525
  Moderaattorin hommaan voi kouluttautua lukemalla asiasta vaikkapa Wikipediasta. Hae aiemmin mainitulla hakusanalla. Lisäksi tutustumalla asiaan nimeltä Netiketti, pääsee jo melko pitkälle näistä "modulaarien" saloista. Meidän netikettinä voidaan pitää keskustelualueemme sääntöjä.

  Pahoittelut vastausten viivästymisestä, @Tinkki jokos sut oli laitettu johonkin hommaan? Mun muisti ei pelaa..
   
Top