Yleiskatsaus

Tervetuloa

Rekisteröitymällä keskustelualueelle voit tutustua yhteisön jäseniin, sekä etsiä peliseuraa tai vaikkapa hakea eri klaaneihin!

Liity mukaan!

Lisää laardia - reseptit

Rasteri

Perustaja
Ylläpitäjä
Perustaja
Sisällöntuottaja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1,210
Koska aihe on tällä alueella vapaa, ja pekoni on lähellä sydäntäni (tai tätä menoa sydänkohtaus), niin ajattelin dumpata tänne pari "reseptiä" jota tauloudessamme on tullut käytettyä. Omiakin reseptejä saa jakaa, jos niitä vain löytyy.

Ensimmäisenä esitellään Pekonivuoka, sen sisältö ja pikainen ohjeistus miten se tehdään.

2 pakettia pekonia (170 g x 2)
Pirkka perunaa 1 kg (keltainen pussi)
Ruokakermaa 4 dl
Suolaa

Valmistus:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi.
  2. Leikkaa pekonit n. sentin kokoisiksi paloiksi. Paista pekonit kevyesti pannulla yksi paketillinen kerrallaan.
  3. Laita uunivuoan pohjalle ensin kerros perunaa (limittäin), sitten kerros pekonia mahdollisimman tasaisesti.
  4. Uusi kerros perunaa, pekonia ja viimeiseksi vielä yksi kerros perunaa.
  5. Suolaa oman maun mukaan.
  6. Lisää viimeisenä ruokakerma.
  7. Paistetaan uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti.

Voi toki käyttää pekonin ja suolan lisäksi muutakin täytettä tai hyla-ruokakermaa, mutta näin se tehdään "oikein" ja sopii myös kaikelle muulle allergisille yksilöille.

Voin lisätä kuvat aiheeseen myöhemmin, jos vain kerkeän ennen kuin ruoka on vetästy tuulensuojaan.
 

WhiteWolf

Johtokunnan jäsen
Ylläpitäjä
TS-valvoja
Sisällöntuottaja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
340
Samalla reseptillä joskus kaverin kanssa tehty mutta peruna-sibali sekotuksella ja kerman joukkoon lisätty tomaattipyre purkki. Menee tänä päivänäkin kaverin kanssa nimellä peräsuolen rassaus :D
 

Rasteri

Perustaja
Ylläpitäjä
Perustaja
Sisällöntuottaja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1,210
Tässä kuva pekoni-lihamurekkeesta:

pekoni-mureke.jpg

Valmistus:

Eli suolaa jauhelihaan. Sitten "leivotaan" koko komeus yhteen pötköön. Seruraavaksi vaan kuorutetaan pekonilla ja uuniin kunnes valmista.
 

DJ North

Erittäin ahkera
Liittynyt
19/10/16
Viestit
164
Lyhyt esimerkki pekonin voimasta: Isoja herkkusieniä (valkoisia tuoreita, ei niitä purkki-kumipuhelimia), pikainen pesu, jalka pois sienestä, täyteen homejuustoa tai muuta suun polttajaa kuten habanerosoosia, raaka pekoni hellästi ympärille, parikin jos ei riitä, folio ympäri, makkaroiden tahi piffien kanssa grilliin. Voilá! Tres bien, nautitaan kebardien kanssa.
 

Jamppu

Johtokunnan jäsen
Ydinjäsen
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Liittynyt
9/5/16
Viestit
176
Isoja herkkusieniä (valkoisia tuoreita, ei niitä purkki-kumipuhelimia), pikainen pesu, jalka pois sienestä, täyteen homejuustoa tai muuta suun polttajaa kuten habanerosoosia, raaka pekoni hellästi ympärille, parikin jos ei riitä, folio ympäri, makkaroiden tahi piffien kanssa grilliin. Voilá! Tres bien, nautitaan kebardien kanssa.
Mun vakiokamaa, paitsi perheystävällisesti olen täyttänyt hatun ihan vaan salaattijuustolla (fetaakin kokeiltu).

En mä mihinkään folioon ole noita pakannu, hammastikulla paketti kiinni, ettei lähe pekonit kävelylle ja grilliin. Se grilli kiinnittää pekonin ja tekee siitä paikoitellen rapsakan - NAM!

Terveysvirasto suosittelee: Kannattaa ne hammastikut poistaa ennen tarjoilua.

On muuten hiton täyttävä ja hyvä lisuke melkein mille tahansa, lihan kanssa näitä on napsittu joka kesä aika pino.
 

Kexy_

Sivustaseuraaja
Liittynyt
27/7/16
Viestit
4
Tässäpä teille erittäin simppeli , nopea ja halpa ruokavinkki!

Tätä jumalten ruokaa kutsutaan opiskelijoiden päivän pelastajaksi.

Sen nimi on makarooni mössö , ja siihen tarvitset seuraavat ainesosat :

> 1 ps makarooneja
> 1 pkt jauhelihaa
> Mausteita , esim suolaa ettei makaroonit tarraa toisiinsa keittämisen aikana.

Paista paketillinen jauhelihaa, mausta oman maun mukaan.
Keitä makaroonit , lisää joukkoon vähän suolaa, ettei makaroonit tarraa toisiinsa.

Sekoita makaroonit ja jauheliha keskenään mausta , ja NAUTI!
 

Rasteri

Perustaja
Ylläpitäjä
Perustaja
Sisällöntuottaja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1,210
Mihin ne pekonit jäi ;(
 

DJ North

Erittäin ahkera
Liittynyt
19/10/16
Viestit
164
Suurin haaveeni on joskus innostua ja tehdä kypärä pekonista. Ja syödä se. No joo vitsi vitsi. Mutta asiaa sivuten, onko kukaan nähdyt sitä telkkuohjelmaa joka keskittyi vain pekoniin?
 

WhiteWolf

Johtokunnan jäsen
Ylläpitäjä
TS-valvoja
Sisällöntuottaja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
340
@Tinkki Joo tuli katottua joskus. Oli kyl aika mielenkiintosia sapuskoita siin. :D Muistaakseni tuli jimiltä tai jostain
 

JP1984

Johtokunnan jäsen
Ylläpitäjä
Moderaattori
TS-valvoja
WoT jory [LENO]
Liittynyt
14/8/16
Viestit
490
Mikäs tuon ohjelman nimi oli? Muistaako joku?
Itse olen välillä innokas kokkaaja. :D
 

WhiteWolf

Johtokunnan jäsen
Ylläpitäjä
TS-valvoja
Sisällöntuottaja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
340
Suomeksi pekonin valtakunta ja alkuperäinen nimi on United States of Bacon
 
Ylös Bottom