- Liittynyt
- 7/5/16
- Viestit
- 1 572
Koska aihe on tällä alueella vapaa, ja pekoni on lähellä sydäntäni (tai tätä menoa sydänkohtaus), niin ajattelin dumpata tänne pari "reseptiä" jota tauloudessamme on tullut käytettyä. Omiakin reseptejä saa jakaa, jos niitä vain löytyy.
Ensimmäisenä esitellään Pekonivuoka, sen sisältö ja pikainen ohjeistus miten se tehdään.
2 pakettia pekonia (170 g x 2)
Pirkka perunaa 1 kg (keltainen pussi)
Ruokakermaa 4 dl
Suolaa
Valmistus:
Voi toki käyttää pekonin ja suolan lisäksi muutakin täytettä tai hyla-ruokakermaa, mutta näin se tehdään "oikein" ja sopii myös kaikelle muulle allergisille yksilöille.
Voin lisätä kuvat aiheeseen myöhemmin, jos vain kerkeän ennen kuin ruoka on vetästy tuulensuojaan.
Ensimmäisenä esitellään Pekonivuoka, sen sisältö ja pikainen ohjeistus miten se tehdään.
2 pakettia pekonia (170 g x 2)
Pirkka perunaa 1 kg (keltainen pussi)
Ruokakermaa 4 dl
Suolaa
Valmistus:
- Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi.
- Leikkaa pekonit n. sentin kokoisiksi paloiksi. Paista pekonit kevyesti pannulla yksi paketillinen kerrallaan.
- Laita uunivuoan pohjalle ensin kerros perunaa (limittäin), sitten kerros pekonia mahdollisimman tasaisesti.
- Uusi kerros perunaa, pekonia ja viimeiseksi vielä yksi kerros perunaa.
- Suolaa oman maun mukaan.
- Lisää viimeisenä ruokakerma.
- Paistetaan uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti.
Voi toki käyttää pekonin ja suolan lisäksi muutakin täytettä tai hyla-ruokakermaa, mutta näin se tehdään "oikein" ja sopii myös kaikelle muulle allergisille yksilöille.
Voin lisätä kuvat aiheeseen myöhemmin, jos vain kerkeän ennen kuin ruoka on vetästy tuulensuojaan.