Pilkkiyhteisölle osio Pelikaistan Discordissa?

Pilkkiyhteisölle osio Pelikaistan Discordissa?

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Liity nyt!
Perustaja
Ylläpitäjä
Sisällöntuottaja
Tukeva jäsen
Discord valvoja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 568
Tervehdys pilkkijät, miltä kuulostaisi Pro Pilkki 2 -yhteisö Pelikaistan discordissa vai onko tiimeillä jo omansa?

Laajensin tuota Pelikaistan Discordin kehitystiimiä, jossa ideoidaan ja päätetään ylläpidon kanssa miltä sen kanavarakenne tai roolit tulevat näyttämään tulevaisuudessa ja ratkomaan myös muutoksista ja uusista ominaisuuksista mahdollisesti koituvia ongelmia.

Yksi kehitystiimin mielenkiintoisimmista ideoista oli, että valitaan Pelikaistalle pääpelit, jotka tulisivat saamaan Discordissamme oman osion pelin nimellä.
Osio tulisi olemaan kategoria, jonka alla olisi erilaisia peliin liittyviä teksti- ja puhekanavia, esimerkiksi; tapahtuma tai turnaus ilmoitukset, chatit, jne.
Kyseisen Pro Pilkki -osion saisi näkyviin reaktio-roolilla*, jonka käyttäjä voi valita tullessaan Discord -serverille, muutoin se olisi piilossa.

*Reaktio -roolit ovat siis kuin tavalliset roolit discordissa, mutta ne käyttäjä saa laiteltua itse itselleen, klikkaamalla pientä kuvaketta viestissä ja voi ottaa roolin käytöstään klikkaamalla kuvaketta uudestaan.

Pääpelejä (termi ei vielä lopullinen) Pelikaistan Discordiin on ajateltu valittavan vain muutama toisistaan poikkeavaa peliä, joihin on jo eventtejä, kilpailuja tai omia pelipalvelimia. Loput peleistä Discordissamme jaotellaan eri peli-genrejen mukaisesti, kuten ne on nytkin. (survival-pelit, räiskintä-pelit, auto-pelit, jne)

Miltä kuulostaa? Ajattelin yhdeksi pääpeliksi pro pilkkiä siksi, koska suurin osa viimeaikaisista jäsenistä ja myös lahjoituksista tulevat teidän suunnalta, eikä se TS3 taida olla enää ihan tätä päivää, eikä se valitettavasti juuri edistä yhteisömme kasvua. Myös pro pilkki voisi discordin kautta saada uutta pelaajakuntaa ja näin myös lisää eloa. Skypeen verrattuna, ominaisuuksia ja näin myös mahdollisuuksia on enemmän.

Tämän ajatuksen toteuttamiseksi kuitenkin tarvitaan tietoa siitä, onko eri propilkki tiimeillä jo omia Discordeja ja saisiko heidät niistä luopumaan kokonaan tai käyttämään Pelikaistan tarjoamaa palvelua vähintäänkin eri kilpailujen tai täällä järjestettyjen tapahtumien aikana?


Mitään ei ole vielä asian suhteen lyöty lukkoon, kysymyksiä saa ja pitää esittää. Mutta koitetaan kuitenkin pysyä aiheessa. :)

Rakenteelliset muutokset Discordissa ei tapahdu heti käden käänteessä, joten kärsivällisyyttä tarvitaan kaikilta. Jotta kaikki toimisi mahdollisimman helposti, on meidän luotava erikseen väliaikainen testipalvelin, jossa kehitystiimin kesken kokeilemme uutta kanavarakennetta ja roolien toimintaa, sekä voimme hieman hahmotella miltä Discord tulisi käytännössä näyttämään.

Eikait tässä nyt sitten muuta, keskustellaan!
 
Merkittävä
Liittynyt
20/8/19
Viestit
295
Osio tulisi olemaan kategoria, jonka alla olisi erilaisia peliin liittyviä teksti- ja puhekanavia, esimerkiksi; tapahtuma tai turnaus ilmoitukset, chatit, jne.

Jokaisella tiimillä ei liene tuota discordia vielä, mutta tiedossa on että sinne on jo siirtynyt porukkaa ja tulee varmasti siirtymään lisää. Itsehän discordissa paljon aikaa vietän ja olisi täten erittäin kiva saada sinne myös kaikki PP2- liittyvät asiat. Tuo discordin joustavuus on juurikin se paras asia koko alustalla. Yhdessä paikassa voisi olla lähes kaikki mahdollinen informaatio ja samalla sovelluksella hoituu myös tiimipuhelut. Voiko mitään tämän parempaa olla tarjolla? Minun mielestäni ei.

Tämän ajatuksen toteuttamiseksi kuitenkin tarvitaan tietoa siitä, onko eri propilkki tiimeillä jo omia Discordeja ja saisiko heidät niistä luopumaan kokonaan tai käyttämään Pelikaistan tarjoamaa palvelua vähintäänkin eri kilpailujen tai täällä järjestettyjen tapahtumien aikana?

Propilkki tiimit tarvitsevat ja tekisivät discordissa joka tapauksessa oman palvelimensa vain tiimin sisäisiä juttuja varten. Muut jutut olisi sitten kätevästi tuolla mainitsemallasi julkisella propilkki 2- osiossa ja niin edelleen.

Tässäpä se tärkein kysymys onkin, mitä noihin kilpailuihin tulee. Onko palvelulle tarpeeksi käyttöä vähintään suomessa järjestettävien turneiden varalle? Jos unohdetaan hetkeksi Suomen liiga ja henkilökohtaiset, niin mitenkään älyttömästi noita turneita ei kesken liigojen järjestetä, ainakaan ei viime kaudella ollut tavattoman aktiivista, vaikka vetäjiä olikin. Mikäli Suomen liigan ja henkilökohtaisten kisojen jutut heitettäisiin myös discordin armoille, saisi koko homma heti uuden merkityksen.

Eikä siinä vielä kaikki. Myös informaatiota euroopan liigoista yms voitaisiin discordiin heittää jonkun tai joidenkin toimesta englanniksi ja suomeksi eli käytännössä luoda tällekin aihepiirille oma kanava palvelimelle jollain tavalla. Propilkki osiosta saataisiin täten kaiken kattava paketti ja ei välttämättä tarvitsisi kokoajan olla surffailemassa eri nettisivuilla tai olla kääntämässä kaikkea googlessa. Toki kielimuuri ongelmia tulee joskus vastaan, jos kääntäjään pakko nojautua. Yleensä nämäkin tilanteet hoituu sillä, että kysyy asiasta euroopasssa pelanneelta. Vastaus on yleensä taattu.

Tiimini kantaa en varmuudella osaa sanoa, mutta sitä mieltä olen itse, että kyllä discordista saisi varmasti paljon iloa irti, siitä ei ole epäilystäkään, Koska kun kyseessä ei ole vain alusta jolla höpötellään, vaan asiat voidaan jakaa nätisti noihin osioihin jne. Plussana myös se, että discord toimii erittäin sulavasti sen lisäksi, että näyttää hyvältä kaikella tavalla. Toki jokaisella omat makuasiansa näistä ulkonäkö hommista ja sovelluksen ominaisuuksista, mutta kaikkeen uuteen tottuu, varsinkin jos tämä "uusi" on oikeasti hyvä ja sitä Discord nimenomaan on.
 
Viimeksi muokattu:
Perustaja
Ylläpitäjä
Sisällöntuottaja
Tukeva jäsen
Discord valvoja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 568
Propilkki tiimit tarvitsevat ja tekisivät discordissa joka tapauksessa oman palvelimensa vain tiimin sisäisiä juttuja varten. Muut jutut olisi sitten kätevästi tuolla mainitsemallasi julkisella propilkki 2-palvelimella ja niin edelleen.


Eikä siinä vielä kaikki. Myös informaatiota euroopan liigoista yms voitaisiin discordiin heittää jonkun tai joidenkin toimesta englanniksi ja suomeksi eli käytännössä luoda tällekin aihepiirille oma kanava palvelimelle jollain tavalla. Propilkki palvelimesta saataisiin täten kaiken kattava paketti ja ei välttämättä tarvitsisi kokoajan olla surffailemassa eri nettisivuilla tai olla kääntämässä kaikkea googlessa. Toki kielimuuri ongelmia tulee joskus vastaan, jos kääntäjään pakko nojautua. Yleensä nämäkin tilanteet hoituu sillä, että kysyy asiasta euroopasssa pelanneelta. Vastaus on yleensä taattu.


Jep, voisihan se vähintäänkin toimia taas yhtenä PP2-informaatio pisteenä. Tekstikanaville voidaan noutaa helposti bottien avulla tietoa eri lähteistä, kuten esimerkiksi PP2-aiheisilta twitter tileiltä tai sivustoilta. Käsittääkseni voi tekstikanavasta tehdä myös ilmoituskanavan, jonka viestit voidaan jakaa myös useammalle eri Discord servereille. (tähän en ole vielä kovin perehtynyt) Mutta Discord -integraation myötä voidaan myös näitä foorumin viestiketjuja sinne suoltaa. Itse saan esimerkiksi foorumin yksityisviesteistä ilmoituksia discoriin.

Lisäksi kehitystiimin kanssa ollaan harkittu yhteisön kaksikielisyyttä ja se muutos olisi luontevinta aloittaa discordin parista. Tekemällä vaikkapa International -rooli, jonka käyttäjä voi itselleen ottaa ja näin aukeaisi "English only" -kanavat.

Pelitapahtumien aktiivisuus ja määrä on kuitenkin aina lähtöisin pelaajakannasta tai järjestäjien motivaatiosta. Mikäli siihenkin jotain porkkanaa keksii, niin kyllähän se motivoi varmaan kilpailujen järjestmiseenkin ja useampaan osallistujaan.
 
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
Liittynyt
4/2/17
Viestit
216
Moi

Tonzalta erittäin hyvä keskustelun avaus. Tätä asiaa on jonkin aikaa pohdittu, minun oma toive olisi että saataisiin koko propilkki yhteisä "saman katon alle" myös äänikanavien käytössä. Foorumin puolella asia on jo melko hyvin kunnossa. Kaikilla suosituimmilla puheohjelmilla on hyvät ja huonot puolensa ( TeamSpeak , Discord, Skype), Skypessä jonkun pitää soittaa ennen puhelun alkua, kun taas TeamSpeak ja Discord ovat aina auki.

Pelikaistan Discordin käyttömahdollisuun olisi kaikilla propilkkiä pelaavilla tai asiasta kiinnostuneille pelikaistan jäsenille, eli ei edellytä missään tiimissä olemista. Myös kansainvälistyminen on ollut keskusteluissa, eli koko pelikaistan yhteisö muuttuisi kaksikieliseksi. Propilkissä on jo In English osio, joskaan siellä ei vielä yhtään viestiä. Toivottavasti sinnekkin saadaan pian jonkilaista infoa esim. noista kansainvälisistä peleistä.
Kaikki ei varmaan löydä tarvitsemaansa tietoa esim. Puolan foorumilta.

Kokonaisuudessa Pelikaistaa kehitetään myös pilkkikansan toiveiden mukaisesti, eli siitä "älyn väläyksiä" voi toki tuoda julki, vaikka sitten yv:llä jos ei halua niitä julkisesti kertoa.


t. heikkipp

Lisäys : Rasteri kirjoitti paljolti samoja joita minä tässä toistin samaan aikaan, no tieto on hyväksi vaikka jotkut asiat tulikin tuplana :)
 
Viimeksi muokattu:
Merkittävä
Liittynyt
20/8/19
Viestit
295
Pelikaistan Discordin käyttömahdollisuun olisi kaikilla propilkkiä pelaavilla tai asiasta kiinnostuneille pelikaistan jäsenille, eli ei edellytä missään tiimissä olemista

Tässä myös yksi asian ytimistä, mikä unohtui. Palvelimella pyöriminen ei vaatisi tiimiä vaan tiimittömät saisivat mahdollisesti kiinnostusta lajiin ja ehkä pääsylipun johonkin joukkueeseen discordin ollessa informatiivinen.

Tämä laji on mielestäni liian vähän arvostettu/tiedostettu ja tarvitsee ehdottomasti jotain uutta ponnahduslautaa, jotta se voisi kasvaa myös Suomessa enemmän tietoisuuksiin (toki onhan suomen liigaakin pelattu jo vuosikymmen.) mutta kilpailullisuutta pystyy aina vain lisäämään muiden huippumaiden tasolle. Vaikka se asiasta tietämättömille saattaisi kuulostaa absurdilta, mutta PP2 on heittämällä e-sports laji, jossa mikään kokonaisuus ei tule vain ja ainoastaan munkittamalla, vaan pitkäaikaisella asianhaaralla, missä on mukana useita eri elementtejä.
 
Perustaja
Ylläpitäjä
Sisällöntuottaja
Tukeva jäsen
Discord valvoja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 568
Pelikaistan Discordin käyttömahdollisuun olisi kaikilla propilkkiä pelaavilla tai asiasta kiinnostuneille pelikaistan jäsenille, eli ei edellytä missään tiimissä olemista.

Tässä myös yksi asian ytimistä, mikä unohtui. Palvelimella pyöriminen ei vaatisi tiimiä vaan tiimittömät saisivat mahdollisesti kiinnostusta lajiin ja ehkä pääsylipun johonkin joukkueeseen discordin ollessa informatiivinen.

Eikä nimenomaan tarvitsisi olla heti edes jäsen saadakseen otettua itselleen sen PP2 -roolin ja päästäkseen tutustumaan sen tarjoamaan sisältöön, joka voi olla oikeastaan mitä vain itse haluatte tai keksitte. Tekstikanavat voivat sisältää vaikkapa, pilkkivinkkejä, peliseuran-, tiimin-, tai tiedonhakua.
 
Perustaja
Ylläpitäjä
Sisällöntuottaja
Tukeva jäsen
Discord valvoja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 568
Itse en ajatellut, että erikseen olisi se PP2-palvelin, vaan osana Pelikaistan nykyistä Discordia. Mielestäni turha suomen pientä peliskeneä pilkkoa enempää pienempiin kuppikuntiin. Tarkoitus kun on yhdistämällä edistää sitä.
 
Merkittävä
Liittynyt
20/8/19
Viestit
295
Itse en ajatellut, että erikseen olisi se PP2-palvelin, vaan osana Pelikaistan nykyistä Discordia. Mielestäni turha suomen pientä peliskeneä pilkkoa enempää pienempiin kuppikuntiin. Tarkoitus kun on yhdistämällä edistää sitä.


Aivan, tuli siis hieman väärin katsottua. Vähän semmoinen tunne on että joutuu vielä odottamaan saako tämä tarpeeksi kannatusta. Pakollisena en tätä näe, mutta helpottaisi ja yhdistäisi asioita varmasti kuten faktoja on yllä lueteltu.
 
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
Liittynyt
4/2/17
Viestit
216
Tässähän kukaan ei menetä mitään, tarkoitus olisi saada lisää pelaajia propilkkiin ja varmaan useissa tiimeissäkin on paikkoja auki. Mikään ei myös estä perustamasta uutta tiimiä. Mielestä silloin on tilanne hyvin kun kaikki pelaajat pystytään olemaan kavereita, toisiamme kannustaen ja tarvittaessa opastaen. Tietenkin se noin vajaa 2 tuntia kun esim. liigaa pelataan viikottain niin silloin ei ehkä ole tarve kertoa vastustajalle millä tulee :).

Yhteisellä Discord kanavalla pelaajat voi tutustua toisiinsa paremmin, monet nikit on varmaan useimmalle tuttuja mutta kuinka monta tuttua on joiden kanssa ei olla livepuhelussa oltu. Itse olen aika monen kanssa ollut mutta en kaikkien noin reilun 200 aktiivipelaajan. Myös erilaisissa turneissa voisi jutella esim. DX:n madekarkeloissa jos ei se made ole oikein syönnillään :)

Nyt vaan odotellaaan jos tämä asia saisi hiukan innostusta tiimeiltä ja yksittäisiltä pelaajilta.
 
Viimeksi muokattu:
Tuottelias
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
124
Omasta discordista pilkille oon haaveillu jo jonkun aikaan ja heikille mainitsinkin asiasta joku aika sitten. Olis vaan niin kätevä kun kaikki mahollinen löytyis discordista ja tämä vois hyvinkin lisätä pro pilkin pelaajien määrää oikein käytettynä. Ja sitten se tietysti tiivistäis pilkkiyhteisöä niin kun ylemmissä keskusteluissa on käyny ilmi.

Moni asia tuli jo ilmi joten en ala niitä uudelleen luettelemaan vaan sanon sen että ehdottomasti kannatan asiaa. Se miten toteutetaan on mun mielestä tärkeämpi kysymys kuin että kannattaako tuo. Ehdottomasti kannattaa.

Alunperin ajattelin että paras olisi pro pilkin täysin oma discord, jotta se ei olis semmonen sekametelisoppa jossa kaikki mahollinen esimerkiks juurikin täältä pelikaistalta ja olis myös paljon helpompi monelle pilkin parissa viihtyvälle. Kaikki kun ei ole tietokone neroja. Ja sinne pystyisi myös kuka tahansa liittymään ilman että tarvitsee ensin rekisteröityä pelikaistalle. Se olisi jo paljon pienempi kynnys liittyä discordiin ilman rekisteröitymisiä.

Toisaalta jos nuo "Reaktio-roolit" on käytössä kaikkialla niin silloinhan ei pitäisi olla ihan niin sekava? Vaan silloin sieltä näkee sen mitä itse haluaa nähdä. Ja yllämainittua rekisteröitymis ongelmaa ei olisi jos se onnistuu että discordin pro pilkki osioon pystyisi liittymään ilman rekisteröitymistä.

Tiimien omia discordeja en ehkä tähän samaan lähtis yhistämään ainakaan tällä hetkellä. Pitäisin tuon discordin enemmän yleisenä pilkin keskustelu/ilmoitusalustana.

Hyvin tehtynä pelikaistan discordille oma pro pilkki osio on kokeilemisen arvoinen testi. Uskon että lähtee parempaan lentoon kun tessu monestakin syystä. Voin myös ehkä tarvittaessa olla mukana suunnittelemassa pilkin discordia. Toki just tällä hetkellä aikataulut rajoittaa aika paljon niin en uskalla luvata..
 
Perustaja
Ylläpitäjä
Sisällöntuottaja
Tukeva jäsen
Discord valvoja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 568
Toisaalta jos nuo "Reaktio-roolit" on käytössä kaikkialla niin silloinhan ei pitäisi olla ihan niin sekava? Vaan silloin sieltä näkee sen mitä itse haluaa nähdä.

Juurikin tämä on se Pelikaistan Discordin hienous, näet vain sen mitä haluat. Toki yleinen-keskustelu ja tiedotus-kategoria näkyy kaikille. Mutta voihan nekin käyttäjä halutessaan hiljentää.
Ja yllämainittua rekisteröitymis ongelmaa ei olisi jos se onnistuu että discordin pro pilkki osioon pystyisi liittymään ilman rekisteröitymistä.

Foorumille voi rekisteröityä nykyään helposti myös Discord -tunnuksella (tai linkittää olemassa olevaan käyttäjätiliin), jolloin aukeaa jäsenille tarkoitetut kanavat automaattisesti Discordissamme. Jäsenyys ei ole pakollista, mutta toki se on toivottua. Sillä ilmoittelut taidetaan ensisijaisesti tehdä täälltä(?). Lisäksi jäsenyys on oikeastaan se helpoin tapa seurata sitä yhteisön kasvua, sekä suurempi käyttäjämäärä houkuttelee lisää porukkaa, ja näin mahdollistaa myös uusien pelaajien löytämistä.
 
Ylös