4v4 Liiga 2023

4v4 Liiga 2023
  • Viestiketjun aloittaja aku ankka
  • Aloituspäivämäärä
  • Vastauksia 17
  • Lukukerrat 5 952

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Liity nyt!
Ahkera
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
112
Hei. Olen suunnitellut että vetäisin tällä kaudella tämmöisen pienimuotoisen 4v4 liigan. Liiga alkaa tiistaina 26.9.2023 ja ilmoittautuminen alkaa NYT. Turnauksessa sovelletaan pääsääntöisesti sm-liigan sääntöjä, mutta tässä muutamia tarkentavia kohtia.

Ilmoittautuminen:
Tapahtuu minulle yksityisviestillä Pelikaistan tai Discordin kautta. Minulle ilmoitetaan joukkueen nimi, pelaajat ja kapteenisto. Riittää että vähintään yksi joukkueesta on Discordissa ja Pelikaistalla(Mieluusti kapteeniston jäsen). Ilmoittautumisessa täytyy myös ilmoittaa mikäli joukkueesta EI löydy toimivaa hostia.

Pelipäivänä toimii tiistai klo 19.00. Mikäli yksittäisiä Em-liiga tai Sm-liiga pelejä sattuu tiistaille niin silloin sen viikon kierros pelataan päivää aiemmin maanantaina. Tästä ilmoitetaan siinä vaiheessa kun liigojen otteluohjelmat tulevat.

Joukkueiden koko on enintään 7 pelaajaa(Tässä kannattaa jo hyvissä ajoin miettiä että miten aktiivisia pelaajia joukkueessa on sillä kentällä on tosiaan kerralla vain se 4 pelaajaa/joukkue). Mappien välissä pelaajia saa vaihtaa ihan normaalisti kentälle.

Kesken turnauksen ei vaihdeta tai värvätä pelaajia ellei tähän ole hyvin perusteltua syytä. Esimerkiksi useampi pelaaja estyy jostain syystä koko lopputurnauksen ajaksi(Näistä päättää ensin järjestäjä ja tarvittaessa neuvosto).

Kentällä on kerralla 4-5 joukkuetta ja kierroksia pelataan noin 10(Nämä riippuvat joukkueiden määrästä).

Joka ilta pelataan kolme 30min mappia. Muotoina toimii joka ilta kaikki lajit, jokin erikoismuoto ja uutena joukkueen yhteispaino. Ns. "pikkupisteet" menevät 12,11,10,9... ja suurimmasta +1p. Jos useampi pelaaja on tasoissa järven lopputuloksissa niin he saavat samat pisteet, samalla tavalla siis kuin liigassa viimekaudella. Joukkueen yhteispaino kisamuodossa normaali pisteytys ei ole käytössä vaan voittaja määräytyy kokonaan joukkueen yhteispainon mukaan.
Joukkueittain pisteytys menee 5,4,3,2,1 tai 4,3,2,1 riippuen monta joukkuetta on samaan aikaan jäällä. Eli parhaillaan joukkue voi saada yhdeltä illalta 15 pistettä voittaessaan jokaisen mapin. Tasatuloksissa molemmat joukkueet saavat samat pisteet. Esimerkiksi 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet tasapisteissä=molemmille joukkueille 5p.

Turnauksen voittaja määräytyy suoraan runkosarjan perusteella eli pudotuspelejä ei ole. Mikäli kaksi joukkuetta ovat tasapisteissä runkosarjan päätyttyä niin ensin voittajan ratkaisee kärkisijoitukset(joukkueella X viisi mappivoittoa ja joukkueella Y neljä mappivoittoa, joukkue X voittaa) ja sen jälkeen luonnollisesti mappien kakkossijat, kolmossijat jne.

Jos käy niin että jollain top 3 joukkueilla on täysin identtiset sijoitukset niin silloin ratkaisu haetaan ratkaisupelistä(esimerkkinä joukkueilla 4. ja 5. identtiset tulokset, ratkaisupeliä ei pelata. Joukkueilla 3. ja 4. identtiset tulokset niin ratkaisupeli pelataan). Se pelataan samalla tavalla kuin runkosarjan aiemmat pelit. Tähän peliin mapit arvotaan myös ennakkoon. Ratkaisupelin pisteytyksessä sovelletaan runkosarjan pisteytystä. Jos siinä pelaa kaksi joukkuetta niin mappivoitosta tulee 2p ja häviöstä 1p. Jos taas ratkaisupelissä sattuu pelaamaan 3 joukkuetta niin pisteytys menee 3,2,1.

Jo ylempänä mainittu liiganeuvosto tehdään discordiin. Sinne tulee jokaisesta joukkueesta yksi pelaaja ryhmään. Tämä toimii samalla tavalla kun sm-liigan neuvosto. Täällä myös tapahtuu sovittuna aikana mappien arvonta livessä(noin 1 vko ennen turnauksen alkua).

Jos kesken pelin tulee jotain ongelmaa kuten vaikka hosti menee nurin niin olisi toivottavaa inffota siitä ensin discord kanavalla. Sieltä sekä järjestäjä että muiden joukkueiden jäsenet löytävät sen nopeammin.

Sm-liigan vesistö- ja hostausvirheitä sovelletaan niin että mikäli hostaava joukkue valitsee väärän mapin eikä sitä korjaa ajallaan(1min) niin hostaava joukkue saa kyseisestä mapista 0p. Results toimintojen päälle jäädessä mappi aloitetaan alusta ja toisesta kerrasta hostaava joukkue saa mapista 0p. Sama pätee myös jos joukkueella on 5 pelaajaa tai enemmän jäällä yli minuutin ajan, joukkue saa mapista 0p.

Pelien alkaessa:
Hostaava joukkue ilmoittaa ip:n pelikaistalle viimeistään 18.50 mennessä. Jos hostille tulee esteitä niin ilmoittakaa siitä mahdollisimman pian että saadaan järjestettyä pelille uusi hosti. Yritän järjestää hostausvuorot mahdollisimman tasaisesti sen mukaan miltä joukkueilta löytyy hosteja.
Hostaava joukkue lähettää pelien playlogit liiganeuvoston discord kanavalle.


Ja tosiaan tämä on ensimmäinen kerta kun yritän tämmöistä järjestää. Jos ja todennäköisesti kun säännöistä löytyy epäselvyyksiä niin laittakaa vaan viestiä tulemaan niin selvitellään.

PS. Sm-Liigaan olisi myös vetäjälle tarvetta. Viimevuonna liiga taisi alkaa noin kuukausi tästä eteenpäin ja itse en aikonut lähteä vetämään.
 
Ahkera
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
112
Vielä huomiona että tässä turnauksessa ei siis tarvitse tehdä joukkuetta liigajoukkueiden mukaan vaan joukkueet saa miettiä aivan vapaasti. Ja jos oman liigajoukkueen sisältä tulee vaikkapa useampi 4v4 tiimi niin siitäkään ei ole mitään haittaa.

Ilmoittautumisten takarajana 19.9.2023 klo 23.59 kun sitä en aiemmin muistanut ilmoittaa.


ILMOITTAUTUNEET JOUKKUEET:


Team Harrit:

$T$ (C)
keklu (A)
Tiikeri2
HaukiTerppa
Susi Hukka
Pikkumyy

Team NYKY:
*Memmu*(C)
Roitax (A)
Anakonda
antti60
Klapa
Nänneli
BlackIce

SuSu:
kirjalohi (C)
Sinisorsa (A)
pikkulintu
Suuri Sulttaani
Kastelukannu
Tappihanko
Ville Vompatti

SK:
-heikki- (C)
Sarina (A)
Kokitar
Mice73
Tössö

SK 2:
Kala-ukko (C)
Seija (A)
Juku6.1
Pirkko
jäppinen

SATA:
joohn (C)
Puolesta (A)
KalaKettu
Nevi
Vili
ipe

HeHe:
Tume (C)
aku ankka (A)
Twilight Zone (A)
lareman
Supernova

Tylsäkairat:
Matikka Koira (C)
Sohjokauha
Sointu
Käppis
Riitta M
LäkeTheGreat
Pelekone

Procyon 1:
Havi jr (C)
Olteri (A)
ESME
OdeFish
Ozzman

Procyon 2:
hauen leuka (C)
Jymy (A)
Nikke
Kuke
Lupu 10
Joonapro
 
Viimeksi muokattu:
Ahkera
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
112
Vielä parisen viikkoa aikaa ilmoittautua. Yrittäkäähän tehdä joukkueita niin saadaan hyvä turnaus aikaseksi.

Semmoinen varaus vielä turnauksen osalta että mikäli joukkueita tulee alle 8 niin liigaa ei pidetä. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa todennäköiseltä että tuo 8 joukkuetta saadaan kasaan
 
Ahkera
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
112
Tähän mennessä ilmoittautuneiden joukkueiden kapteeneille on laitettu linkki discord kanavalle.

Mappien arvonta suoritetaan huomenna noin klo 19.00 tuolla discordissa. Sinne voi halutessaan tulla seuraamaan arvontaa mutta pakollista se ei ole. Laitan huomenna illasta arvonnan jälkeen otteluohjelman näkyviin myös niille jotka ei ole seuraamassa arvontaa.
 
Ahkera
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
112
OTTELUOHJELMA:

4v4otteluohjelma2.JPG


Hostina toimii joukkue jonka nimi on lihavoitu. Jos hostaaminen ei ole mahdollista niin laittakaa liigan discord-ryhmään viestiä.

HUOM! Otteluohjelman hostit on arvottu joten ne ei ole täysin tasaiset. Eli joku joukkue saattaa pelata jotain toista vastaan useammin kuin toinen joukkue.
 
Viimeksi muokattu:
Ahkera
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
112
Onnittelut jokaiselle turnauksessa menestyneelle joukkueelle!

Ja kiitos kaikille osallistujille! Ilman teitä ei turnausta olisi saatu järkättyä. Jännitystäkin riitti ihan viimeisille kierroksille asti :D

Turnauksesta voi laittaa kaikenlaista palautetta yksityisviestillä. Saadaan sitten tulevaisuudessa mahdollisesti vielä parempi turnaus aikaiseksi.
 
Sanavalmis
Liittynyt
16/4/19
Viestit
77
Kiitos järjestäjälle. Ihan kivaa rentoa vaihtelua, muiden turnauksien ohessa. Ihan kivat kisamuodot. Pienet joukkueet ja monta teamia jäällä antoi mahdollisuuden monelle osallistua. Onnittelut voittajalle ja muille menestyneille. Nyt kun turnauksen systeemiin päästiin sisälle niin samankaltaisia voisi olla lisääkin. Kaikki varmaan nautti pelistä, kun ei ollut mitään hampaat irvessä menoa. Tälläiset mielestäni rakentaa Pro.pilkki yhteisön henkeä. Valmiit mapit myös plussaa.
(Joskus voisi olla päivän turnee missä teamit arvottaisiin.se tämän aiheen ulkopuolelta ajatuksena)
 
Ylös