Yleiskatsaus

Tervetuloa

Rekisteröitymällä keskustelualueelle voit tutustua yhteisön jäseniin, sekä etsiä peliseuraa tai vaikkapa hakea eri klaaneihin!

Liity mukaan!

Project Name: Nautilus (Uusi Raviratsuni)

Mikä näytönohjain olisi paras Nautilukseen? Kerro miksi.

 • GTX1070

  Äänet: 0 0,0%
 • GTX1060

  Äänet: 0 0,0%
 • RTX20-sarjalainen

  Äänet: 0 0,0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  3

w1lco

Sivustaseuraaja
Liittynyt
7/7/18
Viestit
2
Terveeks.

Projektin alla olisi nyt rakentaa uusi keskusyksikkö vanhan rusted hamster wheelin tilalle, ja tarvitsisin hiukan neuvoa ja suosituksia osista komponenteista. Tämän hetkiset oheislaitteet ovat mm. 43" 4k 144Hz näyttö, joka saattaa kyllä vaihtua 34" 144hz wide screen näyttöön, joten näytönohjaimen täytynee olla 10-sarjalainen.

Prosessorissa päädyin intelin i7-8700k prosessoriin, emolevyssä Asus Prime z370-A malliin ja Rasterin "the god" suosituksista johtuen (tai huolimatta?) 32Gt keskusmuistiin (4x8Gt HyperX Fury ddr4 2666MHz). Prosessorin Jäähdytyksen paiskaan Crosair Cooling Hydro H115i PROn vastuulle.

Nyt törmättiin ongelmaan, johon menee tod.näk. eniten rahaa koko projektissa, ja kaipaan apuja.

Näytönohjain. Itse selailemalla törmäsin mm. GTX1070 8Gb näytönohjaimiin joita saisi "melko" ok hintaan, mutta koska Kyösti Pöystin sanoin "kaikki liittyy kaikkeen".
Haluaisin, että tietokoneen specsit kestäisivät niin, ettei tietokonetta tarvitsisi päivittää esim. 3 vuoteen.
onko GTX 1070 8Gb (https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...X-1070-Ti-ARMOR-8G-naytonohjain-PCI-e-vaylaan) hyvä ja oikea ratkaisu, vai pitäisikö sijoittaa hieman lisää ja ostaa omasta mielestäni melko tyyris gtx1080 (ja mikä variaatio). RTX2080 on munuaisen arvoinen, eli sitä ei varmaan vielä kannata harkita.

Tietokoneella raskain taakka tulee pelaamisesta, jolloin pelaamisen tulisi sujua vaivattomasti ja jouhevasti 1440p tai 4k tarkkuudella mielellään high tai mielellään ultra setupeilla.

Teinkö muiden komponenttejen valinnassa hyvät ratkaisut? Kaikki tuotteet ovat uusia eli jos huomaat jonkun "paska päätös" momentin, kerro (tämähän ei yhtään kuulosta paskamyrskyn kerjäämiseltä)
 

late_lahti

Todella tuottelias
Liittynyt
21/8/16
Viestit
191
Myönnetään heti alkuun, että sait kateelliseksi ihan muutamalla rivillä :)

Vaikka itse joudunkin leikkimään budjettikastissa, niin tutkisin myös Geforcen RTX 2070 vaihtoehtoja. Pikaisella katselulla ne saavat kaulaa 1070 malliin nimenomaan 4K pelaamisessa. Verkkiksen halvin malli tällä hetkellä näyttää kustantavan 600 euroa (https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...e-RTX-2070-WINDFORCE-8G-naytonohjain-PCI-e-va). Kortteja ei tosin saa heti käteen, vaan joutuu tyytymään jonotusnumeroon.

Kortin uusista ominaisuuksista en osaa sanoa juuri mitään, kun eipä niitä tukevia pelejäkään taida olla markknoillakaan vielä, mutta muistit ovat nopeampaa GDDR6:sta, joka varmaan auttaa 4K peleissä tekstuurien siirroissa.

Rajalasta löytyisi kohtuu hyvään hintaan:
https://www.proshop.fi/Naeytoenohja...-Turbo-8GB-GDDR6-RAM-Naeytoenohjaimet/2681127

Jos taas haluaa pelata varman päälle, niin GTX 1080 kustantaisi satasen enemmän ja sen saisi muutamassa päivässä. Tämä kortti on ainakin testattu toimivaksi. Tosin onko sitten riittävä ero 1070:aan verrrattuna? Käsittääkseni 1080 hinta on tulossa alaspäin johtuen tuosta 2070 julkaisusta.

https://www.proshop.fi/Naeytoenohja...=vertaa&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

Kuten huomasitkin, niin nVidian leirissä ollaan vahvasti, koska aikanaan tuli riittävän paha mieli ATI/AMD korttien ja varsinkin niiden ajurien kanssa leikkimisestä.
 

Rasteri

Perustaja
Ylläpitäjä
Perustaja
Sisällöntuottaja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 370
Kun sijoitat sen munuaises RTX-malliseen näyttikseen, olet tämän jälkeen vähintäänkin velvoitettu valittamaan yli 25 euron hintaisista peleistä.
Kuten kunnon PC-herrasrotuun hyväksytyn yksilön täytyy.

Lisäksi voit toimia myös foorumeiden varoittavana esimerkkinä miten ei kasata budjetti-pelikonetta.
Kyllä se rahan palaminen aina hetken lämmittää.

Olikos sulla linkkiä / lisää infoa tuosta näytöstä tai mahdollisesta widescreen vaihto näytöstä.
Esim. onko G-Sync, Free Sync?

"You need a fire-breathing GPU to push that resolution while maintaining in-game frame rates that don’t devolve into stuttering garbage."
Tästä PCWORLD -artikkelista voi olla myös jotain hyötyä, kun miettii 4K-pelaamisen vaatimuksia/suosituksia. RTX-malleja siinä ei mainita, mutta erittäin hintava ja 4k pelaamiseen kustomoitu EVGA GTX 1080 Ti SC2 siellä on. Mitä nyt pikaisesti vilasin, niin sen väitetään yltävän ainakin sinne 60 fps:ään.

Eli tuon jutun pohjalta... Ei kannata varata toista munuaista kenellekkään läheiselle.
 

DJ North

Erittäin ahkera
Liittynyt
19/10/16
Viestit
164
Kuten äänestys antaa ymmärtää, tuo rauta hylkii näytönohjainta joka ei ole vähintään GTX 1080. Hintakin on ilmeisesti laskemaan päin kun Rex-kortit tulevat markkinoille . 2080 Ti on törkeän ylihintainen, 2080 on pelaajan sweet spot (silti aika hintava).

Muhkeat näytöt huutavat muhkeaa korttia, ehkä se 1080 Ti on minimi. Makaronia vuoden syömällä 20-sarjalainen. :D
 
Ylös Bottom