Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Discord

Rasteri

Perustaja
Ylläpitäjä
Perustaja
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Juuh voihan se vaivata että tuntemattomat pystyvät seuraamaan tekemisiä. Mutta ideahan on hyvä.
Toisaalta kun internet kyseessä, niin aina voi kuka tahansa seurata/stalkata ja FB:n sekä Whatsappiien lisäntyessä se on vielä suurempi mahdollisuus. Eli nyt vaan sitä foliohattua syvemmälle päähän. ;)
 

Jamppu

Mr. Battlefield
Ydinjäsen
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Mihin sitä Discoa tarttee jos ehdottomasti haluaa pelata ittekseen salaa kaapissa - ettei vaan kukaan näe mitä pelaat tai pyydä vaikka peliin mukaan!

Kyl on Sankarirodulla vielä oppimista konsolijonneilta :rolleyes:
 

DJ North

Erittäin ahkera
Mjooh onhan maailma muuttunut - vai kuka vielä laittaa lapsestaan 1-vuotiskuvan alastoman facebookkiin? Kaikki mitä koneella teet mikä on jotenkin edes mahdollista tuupata nettiin, on potentiaalisesti vaarassa. Ei todennäköisesti, mutta mahdollisesti.

Mutta so what? Jos haukun pressaa tai persuja, teen sen järki päässä. Perustellen ja sen verran kohteliaasti ettei kunnianloukkauksen tunnusmerkit täyty tai edes tule ajankohtaiseksi. Peruskohteliaisuus ja common sense. Eli se mitä laitan netiin, saa siellä ollakin. Omalla nimellä tai helposti jäljitettävänä, ei minulla ole sellaista salattavaa.

Sellaisen peliseuran haku, jonka kanssa tulee toimeen, on samaa taitotasoa yms. on tarpeeksi hankala löytää. Discord on minusta helmi. Peukut sillä että meillä on sekä TS3 että Discord.
 

Jamppu

Mr. Battlefield
Ydinjäsen
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Orhan tuo totta kaikki mitä sanot vaariseni, mutta kuten kaikilla muillakin elämän osa-alueilla ääripäät ei yleensä ole se paras tapa. Toki kannattaa olla varovainen sosialisen median ja erityisesti kuva/videomateriaalin jakamisen suhteen. Erityismaininnan ansaitsee myös ihan henkilökohtaisten asioiden jakaminen. Minullakin on joitakin Face kavereita, jotka eivät tunnu ymmärtävän tuota facessa kirjoittamisen näkyvyyttä. Kovinkin henkilökohtaisia keskusteluita käydään "kahden kesken" ihan julkisella seinällä - eli kaikille näkyvällä foorumilla!

Sitten on tietysti tämä toinen ääripää, joka ei voi edes puhelinta käyttää, kun joku voi kuulla äänesi. Vaikken ole Discordia edes käyttänyt on se kai kuitenkin pelipalvelu, joka tarjoaa voice ominaisuuksia ja paikallaolotietoja + jopa pelattavan pelin tietoja. Onhan se tietysti kutkuttavaa, jos salaa pelaat jotakin japanilaista SENRAN KAGURA peliä ja äiti sattuu näkemaan Discordista...
c991e94de9.png


Mitens on asiantuntijat; näyttääkö Discord tilasi ja pelaamasi pelin, vaikkei client olisi edes päällä?
 

MoVaaN

Perehtynyt
Striimaajille suosittelen myös vilkaisemaan Cursen vastaavaa :) Monet streamit nykyään käyttävät omaa Curse palvelinta johtuen sen yhteystyöstä Twitchin kanssa. Miinuksena on vain se että mielestäni paljon "invasive" verrattuna Discordiin :)
 

Hallalisko

Perehtynyt
Niille, jotka taas ei halua, että muut näkevät discordissa mitä pelaat, asetuksissahan on boksi, josta voi poistaa ruksin, eikä pelaamasi peli näy tilaviestinä. En sitten tiedä, näkyykö se kuitenkin sitten muualla...
 

pelivaari

Perehtynyt
Poika käyttää Discordia pelatessaan, siinä on tullut itsekin tutustutta tähän Discordiin.

Kun vaan Discording lapsellisesta ulkoasusta pääsee henkisesti yli niin kyllä se paljon paremmin yhdistää perinteiset voip palvelut ja chatin ja viestittelyn kuin TS3, sekä desktop/mobiili/web käyttöliittymät on nivottu todella hyvin yhteen. Kaikki toimii ja yhteyden saa riippumatta missä on ja mitä laitteita sattuu olemaan käsillä. Eikä tarvitse itse pulata servereiden kanssa, voi senkin ajan käyttää johonkin hyödyllisempään.

Jos vertaa Discordin mobiili appsia sitten TS3 mobiili appsiin, TS3 on vielä todella harjoitteluasteella. Jotenkin keskittyvät edelleen perinteiseen puhepalveluun, eikä ollenkaan viestittelyyn tai chattiin. Ne kai olisi kuitenkin mobiili appsin tärkeimmät käyttötarkoitukset. Varsinainen puhe sitten pelatessa menee sillä perinteisellä desktop sovelluksella millä ennenkin, ei siihen mobiili appsia tarvita. Web käyttöliittymää ei edes löydy koko TS3:een.

Ainoa este omalle Discordin käytölle oikeastaan on se ettei ole kenen kanssa sitä käyttää (paitsi 10v poika ja sen jonnekaverit). WOT klaanit sitä vielä käytä. Ja sitten ehkä tuo tulevaisuuden epävarmuus jos ajatellaan ettei se ole vielä vakiinnuttanut asemiaan. On siihen kyllä panostettu niin paljon ettei se enää häviä maailman kartalta, korkeintaan muuttuu maksulliseksi.
 

Jamppu

Mr. Battlefield
Ydinjäsen
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Pelivaari puhuu asiaa! Minäkin kastoin varpaani tuohon Discordin vuolaaseen virtaan ja täytyy sanoa, että se on sosialinen aspekti PC pelaamiseen mikä on ollut pitkään kateissa.

Muistan vuonna miekka ja kivi, kun saatavilla oli erilaisia Comrade yms. palveluita, joilla voi etsiä peliseuraa. Ne oli kuitenkin kovin alkeellisia ja vaativat pelin käynnistämisen palvelun kautta, että edes status näkyy kavereille. Tietysti nämä esihistorialliset palvelut ei sitten tuota muuta sosialista puolta, kutan chattia, voicea yms. tehneet ollenkaan tai ainakaan kovin hyvin.

Discord on hoitanut homman todella mallikkaasti. Ei mitään monimutkaisia serverisotkuja ja ip hässäköitä. Severeitä ja kanavia voi viskoa lennossa miten haluaa ja äänenlaatukin on kohtuullista. Kaiken kukkuraksi se vielä tosiaan automatic osaa kertoa (melkein aina) mitä pelaat!

Ainoa moitteen sana on omintakeiselle käyttöliittymälle. Uudelle käyttäjälle käyttöliittymä on vähän hankala, kun pieneen tilaan on ängetty valtavasti asioita. Kaikkia asiat tehdään hotspottien kautta, joten ole varovainen mihin tökkäät hiirellä ;)

Itsehän olen 99% konsolipelaaja (PS4), se 1% on satunnaista pelaamista pelikaistan porukan kanssa PCllä. Konsoleilla tuo sosialinen puoli on ollut aina paremmassa jamassa, kun kaverit, Now Playing ja voice tulee käyttöjärjestelmän mukana. Discord on kuitenkin hyvä ryhmänjohtajien hätäkanava klaanimatseissa. Normi squad kommunikointi hoidetaan pelikan partyn kautta, mutta squadien välillä voidaan avunpyynnöt ja strategiamuutokset kommunikoide discord kanavan kautta. Discord on helppo järjestää kenelle hyvänsä kattavan päätelaitetuen ansiosta.
 

Rasteri

Perustaja
Ylläpitäjä
Perustaja
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Näyttäisi olevan mahdollista linkittää Discord ja keskustelualue keskenään, löytyykö kaistalaisilta mielipiteitä asiaan?
Lisärin hinta on 35 $ / vuosi

Tässä muutamia ominaisuuksia englanniksi:

  • Allows for XenForo user groups to be synced with Discord server roles. Essentially this allows you to automate the giving and removing of Discord server roles based on the groups that a XenForo user is part of. Users can associate their Discord identities with their XenForo usernames to establish a sync.

  • Discord nicknames can also be updated to match forum names.
  • Allow your users to register and sign up via Discord
  • Send alerts to connected users and channels via the ACP
  • Automatically post links to threads from XenForo forums to defined Discord channels as soon as they're posted. The user who posted the thread, the thread title, a short snippet and a link to the thread are included in the message.
  • Allow staff members with permission to 'promote' links to threads to Discord channels.
  • Allow users to receive watch notifications from forums and threads they specify (in addition to emails and alerts). They will receive these notifications privately from your configured bot. There are plans for future expansion with 1-to-1 communication with the bot.
  • New for XenForo 2.x: The bot can now send XenForo alerts straight to your Discord DMs. All types of alerts are supported out of the box with zero configuration required.
    • Users can opt-out of this behaviour by adjusting the appropriate setting within their Account Preferences area.

Muutos tehtäisiin kunhan saatu foorumialusta päivitettyä Xenforo 2:een.
 

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Peliseuraa, keskustelua, kilpailuja ja yhteispelejä, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa.

Tervetuloa yhteisön ytimeen!
Ylös Bottom