Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Löytyykö Pelikaistalta aktiivisia e-urheilun seuraajia?

  • Viestiketjun aloittaja Rasteri
  • Aloituspäivämäärä
  • Vastauksia 0
  • Lukukerrat 508

Rasteri

Perustaja
Ylläpitäjä
Perustaja
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Aivan kuten viestiketjun otsikko vihjaa, nyt kartoitetaan käyttäjien e-urheilu/esports innokkuutta.


  1. Kuinka suurella mielenkiinnolla te elektronista urheilua seurailette ja mitä pelejä, sekä missä muodossa?
  2. Katsotko mieluiten videoita tai striimejä, uppooko podcast?
  3. Lueskeletko vain nenän eteen sattuneita sosiaalisen median tiedotteita tai uutisia, vaiko kenties hankit, sekä etsit tietoa ihan itse?

Pohjimaisena syynä tähän uteluun on se, että tarvitsemme kipeästi uusia kirjottajia Pelikaistan etusivulle. Etenekin tämän esport aihepiirin pariin ja itselläni ei yksinkertaisesti motivaatio saati aika riitä e-urheilun seuraamiseen niin intensiivisesti, että siitä kannattaisi yksin tekemään useamman pelin kohdalla uutisia tai muita julkaisuja.

Mikäli innokuutta löytyy, ottakaa yhteyttä yksityisviestitse tai kertokaa siitä tässä viestiketjussa, ylläolevien kysymysten vastaustenne oheen.

Mikäli terminä esports, ei ole tuttu, niin näin Suomen Elektronisen Urheilun Liitto asian esittää:


Elektroninen urheilu (lyh. e-urheilu)​
Kilpapelaaminen​
Englanniksi electronic sports (lyh. esports)
Elektroninen urheilu (eng. esports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin, eli genreen.

FPS (eng. FPS first person shooter, ensimmäisen persoonan toimintapelit), MOBA (eng. Multiplayer Online Battle Arenapelit) ja RTS (eng. real-time strategy, reaaliaikaiset strategiapelit) ovat yleisimpiä elektronisen urheilun saralla pelattavia pelityyppejä. Suomessa pelataan kuitenkin myös muiden genrejen pelejä — Suomen elektronisen urheilun liiton jäsenten valikoimasta löytyykin muun muassa rytmi- ja taistelupelitoimintaan keskittyneet yhdistykset.
 

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Peliseuraa, keskustelua, kilpailuja ja yhteispelejä, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa.

Tervetuloa yhteisön ytimeen!
Ylös Bottom