BB-koodit

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Liity nyt!
  • [B], [I], [U], [S] - Lihavoitu, kursivoitu, alleviivattu ja yliviivattu

Tekee sisällytetystä tekstistä lihavoidun, kursivoidun, alleviivatun tai yliviivatun.
    Esimerkki:
    Tämä on [B]lihavoitu[/B] teksti.
    Tämä on [I]kursivoitu[/I] teksti.
    Tämä on [U]alleviivattu[/U] teksti.
    Tämä on [S]yliviivattu[/S] teksti.
    Tulos:
    Tämä on lihavoitu teksti.
    Tämä on kursivoitu teksti.
    Tämä on alleviivattu teksti.
    Tämä on yliviivattu teksti.
  • [COLOR=color], [FONT=name], [SIZE=size] - Tekstin väri, fontti ja koko.

Muuttaa sisällytetyn tekstin väriä, fonttia tai kokoa.
    Esimerkki:
    Tämä on [COLOR=red]punainen[/COLOR] ja [COLOR=#0000cc]sininen[/COLOR] teksti.
    Tämä on [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] fontti.
    Tämä on [SIZE=1]pieni[/SIZE] ja [SIZE=7]iso[/SIZE] kirjaisinkoko.
    Tulos:
    Tämä on punainen ja sininen teksti.
    Tämä on Courier New fontti.
    Tämä on pieni ja iso kirjaisinkoko.
  • [URL], [EMAIL] - Linkitys

Luo linkin käyttäen sisällytettyä tekstiä kohteena.
    Esimerkki:
    [URL]http://www.esimerkki.fi[/URL]
    [EMAIL]esimerkki@esimerkki.fi[/EMAIL]
    Tulos:
  • [URL=link], [EMAIL=address] - Linkitys (Kehittynyt)

Linkittää sisällytetyn tekstin määriteltyyn nettisivuun tai sähköpostiosoitteeseen.
    Esimerkki:
    [URL=https://www.esimerkki.com]Siirry sivustoon esimerkki.com[/URL] [EMAIL=esimerkki@esimerkki.com]Laita minulle sähköpostia[/EMAIL]
    Tulos:
  • [USER=ID] - Profiilin linkitys

Linkittää käyttäjän profiiliin. Tämä yleensä lisätään automaattisesti kun käyttäjä merkataan.
    Esimerkki:
    [USER=1]{nimi}[/USER]
    Tulos:
  • [IMG] - Kuva

Näyttää kuvan, käyttäen sisällytettyä tekstiä URL:nä.
    Esimerkki:
    [IMG]/data/assets/logo/xenforo-logo-og.png[/IMG]
    Tulos:
  • [MEDIA=site] - Upotettu media

Upottaa viestiisi mediaa hyväksytyiltä sivustoilta. On suositeltavaa, että käytät editorin työkalurivin mediapainiketta.
    Hyväksystyt sivustot: Apple Music, Dailymotion, Facebook, Flickr, Giphy, Imgur, Instagram, Pinterest, Reddit, SoundCloud, Spotify, TikTok, Tumblr, Twitch, X, Vimeo, YouTube
    Esimerkki:
    [MEDIA=youtube]kQ0Eo1UccEE[/MEDIA]
    Tulos:
    Upotettu youtube-soitin näkyisi tässä.
  • [LIST] - Listat

Näyttää järjestämättömän tai järjestetyn listan.
    Esimerkki:
    [LIST]
    [*]Bullet 1
    [*]Bullet 2
    [/LIST]
    [LIST=1]
    [*]Merkintä 1
    [*]Merkintä 2
    [/LIST]
    Tulos:
    • Bullet 1
    • Bullet 2
    1. Merkintä 1
    2. Merkintä 2
  • [LEFT], [CENTER], [RIGHT] - Tekstin tasaus

Muuttaa sisällytetyn tekstin tasausta.
    Esimerkki:
    [LEFT]Vasemmalle kohdennettu[/LEFT]
    [CENTER]Keskelle kohdennettu[/CENTER]
    [RIGHT]Oikealle kohdennettu[/RIGHT]
    Tulos:
    Vasemmalle kohdennettu​
    Keskelle kohdennettu​
    Oikealle kohdennettu​
  • [QUOTE] - Lainattu teksti

Näyttää tekstin, joka on lainattu toisesta lähteestä. Voit myös nimetä lähteen.
    Esimerkki:
    [QUOTE]Lainattu teksti[/QUOTE]
    [QUOTE=Hlö X]Jotain mitä he sanoivat[/QUOTE]
    Tulos:
    Lainattu teksti
    Hlö X sanoi:
    Jotain mitä he sanoivat
  • [SPOILER] - Spoilereita sisältävä teksti

Piilottaa spoilereita sisältävän tekstin niin, että tekstiä on klikattava sen nähdäkseen.
    Esimerkki:
    [SPOILER]Yksinkertainen piilotus[/SPOILER]
    [SPOILER=Piilotuksen otsikko]Piilotus otsikolla[/SPOILER]
    Tulos:
    Yksinkertainen piilotus
    Piilotus otsikolla
  • [ISPOILER] - Rivinsisäiset spoilerit

Mahdollistaa spoilereiden näyttämisen samalla rivillä normaalin sisällön kanssa. Piilottaa tekstin joka sisältää spoilereita ja joka on nähtävissä vain klikkauksen jälkeen.
    Esimerkki:
    Sinun täytyy klikata [ISPOILER]tätä[/ISPOILER] nähdäksesi sisällön.
    Tulos:
    Sinun täytyy klikata tätä nähdäksesi sisällön.
  • [CODE] - Ohjelmointikoodin näyttö

Näyttää tekstin jollakin monista ohjelmakielistä, korostaen syntaksin mahdollisuuksien mukaan.
    Esimerkki:
    Yleiskoodi:
    [CODE]Yleinen koodi[/CODE]

Väritetty yleiskoodi:
    [CODE=rich][COLOR=red]Rich[/COLOR]
    code[/CODE]

PHP-koodi:
    [CODE=php]echo $hello . ' world';[/CODE]

JS-koodi:
    [CODE=js]var hello = 'world';[/CODE]
    Tulos:
    Yleiskoodi:
    Koodi:
    Yleinen koodi

Väritetty yleiskoodi:
    Rich (BB code):
    Rich
    code

PHP-koodi:
    PHP:
    echo $hello . ' world';

JS-koodi:
    Koodi:
    var hello = 'world';
  • [ICODE] - Rivinsisäinen ohjelmakoodin näyttö

Mahdollistaa koodin näyttämisen samalla normaalia tekstiä näyttävällä rivillä. Syntaksia ei korosteta.
    Esimerkki:
    Koodin näyttäminen tekstin yhteydessä on [ICODE]kätevä[/ICODE] tapa sisällyttää koodia tekstiin.
    Tulos:
    Koodin näyttäminen tekstin yhteydessä on kätevä tapa sisällyttää koodia tekstiin.
  • [INDENT] - Tekstin sisennys

Sisentää sisällytetyn tekstin. Tämä voi olla sisäkkäinen suurempaa sisennystä varten.
    Esimerkki:
    Tavallinen teksti
    [INDENT]Sisennetty teksti
    [INDENT=2]Enempi sisennetty[/INDENT]
    [/INDENT]
    Tulos:
    Tavallinen teksti
    Sisennetty teksti
    Enempi sisennetty​
  • [TABLE] - Taulukko

Erityismerkkaus jolla voit näyttää taulukoita sisällössäsi.
    Esimerkki:
    [TABLE]
    [TR]
    [TH]Otsake 1[/TH]
    [TH]Otsake 2[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]Sisältö 1[/TD]
    [TD]Sisältö 2[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    Tulos:
    Otsake 1Otsake 2
    Sisältö 1Sisältö 2
  • [HEADING=level] - Headings levels 1 to 3

Marks text as a structured heading to facilitate machine readability.
    Esimerkki:
    [HEADING=1]Major heading[/HEADING]
    This text comes under a major heading, used to separate the primary sections of an article.

[HEADING=2]Minor heading[/HEADING]
    When you need to subdivide the primary sections of an article, use a level 2 minor heading.

[HEADING=3]Subheading[/HEADING]
    If you require additional subdivision, you may drop to level 3.
    Tulos:

Major heading​

This text comes under a major heading, used to separate the primary sections of an article.

Minor heading​

When you need to subdivide the primary sections of an article, use a level 2 minor heading.

Subheading​

If you require additional subdivision, you may drop to level 3.
  • [PLAIN] - Pelkkä teksti

Poistaa käytöstä BB-koodin käännöksen sisällytetyssä tekstissä.
    Esimerkki:
    [PLAIN]Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.[/PLAIN]
    Tulos:
    Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.
  • [ATTACH] - Liitteen lisäys

Lisää liitteen määriteltyyn kohtaan. Jos liite on kuva, lisätään esikatselukuva tai täysikokoinen versio. Tämä yleensä lisätään klikkaamalla asiaankuuluvaa painiketta.
    Esimerkki:
    Pikkukuva: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Täysikokoinen: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Tulos:
    The contents of the attachments would appear here.
  • [HR] - Vaakaviiva

Lisää vaakaviiva tekstiin.
    Esimerkki:
    Teksti vaakaviivan yläpuolella
    [hr][/hr]
    Teksti vaakaviivan alla.
    Tulos:
    Teksti vaakaviivan yläpuolella

Teksti vaakaviivan alla.
Ylös