The Expanse (TV-sarja)

The Expanse (TV-sarja)

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Liity nyt!
Kokonaisarvio
4,00 star(s)
Perustaja
Ylläpitäjä
Sisällöntuottaja
Ydinjäsen
Discord valvoja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 511
1653691541555.png


The Expanse lanseerattiin Syfy-kanavalla vuonna 2015 ja päätyi kriitikkojen listojen kärkeen jo saman vuoden loppuun mennessä.
Tv-sarja perustui James S.A. Coreyn kirjoittamaan (tunnetaan myös nimellä Daniel Abraham ja Ty Franck) romaanisarjaan. Ihmettelin kovasti miksi se lopetettiin nyt uusimpaan ja viimeiseen kuudenteen kauteen, kun jäljellä olisi ollut vielä 3 kirjaa josta tarinaa voinut vielä riittänyt ammennettavaksi vähintäänkin pariksi kaudeksi.

The Expanse tarjosi, älykästä tieteisfiktiota korkealla tuotantoarvolla ja visuaalisesti vaikuttavalla tavalla toi esille meille kaikille tuttuja yhteiskuntapoliittisia teemoja ja tarina myös kasvoi yhä mielenkiintoisammaksi, sitä mukaa kun monikerroksisten hahmojen taustatarinat hiljalleen aukesivat.

Vieläkö Rocinanten matka jatkuu? - Valitettavasti ei, Bosmang.

Mitä tässä nyt netistä hieman asiaa kaivellut, niin ei ollut ensimmäinen kerta kun kyseinen TV-sarja peruttiin. Ensimmäisen kerran tuotanto lopetettiin jo kolmannen kauden kohdalla. Mutta Amazon Prime Video jatkoi sarjaa omalla alustallaan. The Expanse kirjoja on yhteensä yhdeksän kappaletta, joten halutessaan voivat sarjan fanit ne lukaista. Mutta TV- ja kirjasarjan välillä on kuulemma niin paljon eroavaisuuksia ettei sarjaa voitu jatkaa järkevästi pitemmälle. Itse kyynisesti veikkaan peruutuksen syyksi enemmänkin rahaa. Tuotannon hintaa per jakso, ei koskaan paljastettu. Hinta on kuitenkin ollut luultavasti melko korkea, mutta huhujen mukaan ei kuitenkaan yhtä massiivinen kuin vaikkapa Game of Thrones -sarjalla. En ole kovin yllättänyt, että tämäkin sci-fi sarja lopetettiin. Mutta hieman se taas jäi harmittamaan, varsinkin kun viimeisen kauden aikana selvästi alustettiin uutta kappaletta tarinaan.

Itse tykästyin sarjan erittäin kaavamaiseen ja dekkarimaiseen alkuun. Sarja kun alkaa murhamysteerillä.

Loppujen lopuksi kyseessä on kiehtova, laadukkaasti toteutettu televisiosarja, jossa metallinharmaa ja sinisenä sykkivä avaruusscifi sulautuu yhteen kovaksikeitetyn dekkarin kanssa.

Enempää en uskalla sarjasta kertoa, käykää kurkkaamassa tai lukekaa kirjat. Minä aion ainakin ne jostain metsästää.

Edit: Huomasin myös, että tästähän on tulossa myös Telltalen peli! Hyped!

 
Ylös