Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

BB-koodit

• [B], [I], [U], [S] - Lihavoitu, kursivoitu, alleviivattu ja yliviivattu

Tekee sisällytetystä tekstistä lihavoidun, kursivoidun, alleviivatun tai yliviivatun.
    Esimerkki:
    Tämä on [B]lihavoitu[/B] teksti.
    Tämä on [I]kursivoitu[/I] teksti.
    Tämä on [U]alleviivattu[/U] teksti.
    Tämä on [S]yliviivattu[/S] teksti.
    Tulos:
    Tämä on lihavoitu teksti.
    Tämä on kursivoitu teksti.
    Tämä on alleviivattu teksti.
    Tämä on yliviivattu teksti.
  • [COLOR=color], [FONT=name], [SIZE=size] - Tekstin väri, fontti ja koko.

Muuttaa sisällytetyn tekstin väriä, fonttia tai kokoa.
    Esimerkki:
    Tämä on [COLOR=red]punainen[/COLOR] ja [COLOR=#0000cc]sininen[/COLOR] teksti.
    Tämä on [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] fontti.
    Tämä on [SIZE=1]pieni[/SIZE] ja [SIZE=7]iso[/SIZE] kirjaisinkoko.
    Tulos:
    Tämä on punainen ja sininen teksti.
    Tämä on Courier New fontti.
    Tämä on pieni ja iso kirjaisinkoko.
  • [URL], [EMAIL] - Linkitys

Luo linkin käyttäen sisällytettyä tekstiä kohteena.
    Esimerkki:
    [URL]http://www.esimerkki.fi[/URL]
    [EMAIL]esimerkki@esimerkki.fi[/EMAIL]
    Tulos:
  • [URL=link], [EMAIL=address] - Linkitys (Kehittynyt)

Linkittää sisällytetyn tekstin määriteltyyn nettisivuun tai sähköpostiosoitteeseen.
    Esimerkki:
    [URL=https://www.esimerkki.com]Siirry sivustoon esimerkki.com[/URL] [EMAIL=esimerkki@esimerkki.com]Laita minulle sähköpostia[/EMAIL]
    Tulos:
  • [USER=ID] - Profiilin linkitys

Linkittää käyttäjän profiiliin. Tämä yleensä lisätään automaattisesti kun käyttäjä merkataan.
    Esimerkki:
    [USER=1]{nimi}[/USER]
    Tulos:
  • [IMG] - Kuva

Näyttää kuvan, käyttäen sisällytettyä tekstiä URL:nä.
    Esimerkki:
    [IMG]https://keskustelu.pelikaista.fi/data/assets/logo/xenforo-logo-og.png[/IMG]
    Tulos:
  • [MEDIA=site] - Upotettu media

Upottaa viestiisi mediaa hyväksytyiltä sivustoilta. On suositeltavaa, että käytät editorin työkalurivin mediapainiketta.
    Hyväksystyt sivustot: Apple Music, Dailymotion, Facebook, Flickr, Giphy, Imgur, Instagram (Legacy), Liveleak, Metacafe, Pinterest, Reddit, SoundCloud, Spotify, Tumblr, Twitch, Twitter, Vimeo, YouTube
    Esimerkki:
    [MEDIA=youtube]oHg5SJYRHA0[/MEDIA]
    Tulos:
    Upotettu youtube-soitin näkyisi tässä.
  • [LIST] - Listat

Näyttää järjestämättömän tai järjestetyn listan.
    Esimerkki:
    [LIST]
    [*]Bullet 1
    [*]Bullet 2
    [/LIST]
    [LIST=1]
    [*]Merkintä 1
    [*]Merkintä 2
    [/LIST]
    Tulos:
    • Bullet 1
    • Bullet 2
    1. Merkintä 1
    2. Merkintä 2
  • [LEFT], [CENTER], [RIGHT] - Tekstin tasaus

Muuttaa sisällytetyn tekstin tasausta.
    Esimerkki:
    [LEFT]Vasemmalle kohdennettu[/LEFT]
    [CENTER]Keskelle kohdennettu[/CENTER]
    [RIGHT]Oikealle kohdennettu[/RIGHT]
    Tulos:
    Vasemmalle kohdennettu​
    Keskelle kohdennettu​
    Oikealle kohdennettu​
  • [QUOTE] - Siteerattu teksti

Näyttää tekstin, joka on siteerattu toisesta lähteestä. Voit myös nimetä lähteen.
    Esimerkki:
    [QUOTE]Lainattu teksti[/QUOTE]
    [QUOTE=Hlö X]Jotain mitä he sanoivat[/QUOTE]
    Tulos:
    Lainattu teksti
    Hlö X sanoi:
    Jotain mitä he sanoivat
  • [SPOILER] - Spoilereita sisältävä teksti

Piilottaa spoilereita sisältävän tekstin niin, että tekstiä on klikattava sen nähdäkseen.
    Esimerkki:
    [SPOILER]Yksinkertainen piilotus[/SPOILER]
    [SPOILER=Piilotuksen otsikko]Piilotus otsikolla[/SPOILER]
    Tulos:
    Yksinkertainen piilotus
    Piilotus otsikolla
  • [ISPOILER] - Rivinsisäiset spoilerit

Mahdollistaa spoilereiden näyttämisen samalla rivillä normaalin sisällön kanssa. Piilottaa tekstin joka sisältää spoilereita ja joka on nähtävissä vain klikkauksen jälkeen.
    Esimerkki:
    Sinun täytyy klikata [ISPOILER]tätä[/ISPOILER] nähdäksesi sisällön.
    Tulos:
    Sinun täytyy klikata tätä nähdäksesi sisällön.
  • [CODE] - Ohjelmointikoodin näyttö

Näyttää tekstin jollakin monista ohjelmakielistä, korostaen syntaksin mahdollisuuksien mukaan.
    Esimerkki:
    Yleiskoodi:
    [CODE]Yleinen koodi[/CODE]

Väritetty yleiskoodi:
    [CODE=rich][COLOR=red]Rich[/COLOR]
    code[/CODE]

PHP-koodi:
    [CODE=php]echo $hello . ' world';[/CODE]

JS-koodi:
    [CODE=js]var hello = 'world';[/CODE]
    Tulos:
    Yleiskoodi:
    Koodi:
    Yleinen koodi

Väritetty yleiskoodi:
    Rich (BB code):
    Rich
    code

PHP-koodi:
    PHP:
    echo $hello . ' world';

JS-koodi:
    Koodi:
    var hello = 'world';
  • [ICODE] - Rivinsisäinen ohjelmakoodin näyttö

Mahdollistaa koodin näyttämisen samalla normaalia tekstiä näyttävällä rivillä. Syntaksia ei korosteta.
    Esimerkki:
    Koodin näyttäminen tekstin yhteydessä on [ICODE]kätevä[/ICODE] tapa sisällyttää koodia tekstiin.
    Tulos:
    Koodin näyttäminen tekstin yhteydessä on kätevä tapa sisällyttää koodia tekstiin.
  • [INDENT] - Tekstin sisennys

Sisentää sisällytetyn tekstin. Tämä voi olla sisäkkäinen suurempaa sisennystä varten.
    Esimerkki:
    Tavallinen teksti
    [INDENT]Sisennetty teksti
    [INDENT=2]Enempi sisennetty[/INDENT]
    [/INDENT]
    Tulos:
    Tavallinen teksti
    Sisennetty teksti
    Enempi sisennetty​
  • [TABLE] - Taulukko

Erityismerkkaus jolla voit näyttää taulukoita sisällössäsi.
    Esimerkki:
    [TABLE]
    [TR]
    [TH]Otsake 1[/TH]
    [TH]Otsake 2[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]Sisältö 1[/TD]
    [TD]Sisältö 2[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    Tulos:
    Otsake 1Otsake 2
    Sisältö 1Sisältö 2
  • [PLAIN] - Pelkkä teksti

Poistaa käytöstä BB-koodin käännöksen sisällytetyssä tekstissä.
    Esimerkki:
    [PLAIN]Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.[/PLAIN]
    Tulos:
    Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.
  • [ATTACH] - Liitteen lisäys

Lisää liitteen määriteltyyn kohtaan. Jos liite on kuva, lisätään esikatselukuva tai täysikokoinen versio. Tämä yleensä lisätään klikkaamalla asiaankuuluvaa painiketta.
    Esimerkki:
    Pikkukuva: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Täysikokoinen: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Tulos:
    The contents of the attachments would appear here.
  • [HR] - Vaakaviiva

Lisää vaakaviiva tekstiin.
    Esimerkki:
    Teksti vaakaviivan yläpuolella
    [hr][/hr]
    Teksti vaakaviivan alla.
    Tulos:
    Teksti vaakaviivan yläpuolella

Teksti vaakaviivan alla.

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Peliseuraa, keskustelua, kilpailuja ja yhteispelejä, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa.

Tervetuloa yhteisön ytimeen!
Ylös Bottom