Keskustelualueiden säännöt

Keskustelualueiden säännöt

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Liity nyt!

Tutustu huolellisesti alla oleviin sääntöihin ja noudata niitä kirjoittaessasi viestejä keskustelualueillemme. Sääntöjen rikkominen johtaa käyttäjätunnuksen sulkemiseen, eikä tunnusta sulkemisen jälkeen avata kovin heppoisin perustein.

Yleisiä sääntöjä

1. Älä kysy asiaa, johon on aiemmin vastattu. Käytä
aina ensin "Hae viestejä" toimintoa sivun yläreunasta ennen kuin avaat uuden viestiketjun.

2. Älä vastaa viestiketjuun uudella, asiaan liittymättömällä kysymyksellä, vaan aloita uusi viestiketju kysymyksellesi.

3. Valitse viestisi aiheeseen sopiva keskustelualue, ja kirjoita viestiin sen sisältöä kuvaava otsikko. "HJÄLP!" tai "Nyt en ymmärrä..." eivät ole hyviä otsikoita. Paremman kuvan antaa esim. "Käynnistys ongelmia Uplayn kanssa" tai "Vinkkejä aloitteleville Twitch-striimaajille"

4. Ei solvauksia, rasismia, henkilöön kohdistuvia hyökkäyksiä, kiroilua jne. Hyvät käytöstavat kunniaan!

5. Piratismi (esim. ohjelmien sarjanumerot) tai linkkaaminen laittomaan materiaaliin (esim. suorat linkit tekijänoikeuksia rikkovaan materiaaliin) on ehdottomasti kielletty.

6. Tietokoneohjelmien suojauksien murtamisen tekniikasta (ns. "ohjelmien kräkkäämisestä") keskusteleminen on kielletty. Tähän kategoriaan kuuluu mm. pelien, konsolipelien sekä tietokoneohjelmien suojausten murtaminen.

7. ÄLÄ KIRJOITA KAIKKEA ISOLLA, SITÄ ON IHAN USKOMATTOMAN HATTUMAISTA LUKEA ja voit olla varma, että ihmisiä ei kiinnosta vastata sinulle.

8. Ennen viestin tai aiheen julkaisua, tarkista kirjoittamasi teksti mahdollisten kirjoitusvirheiden varalta. Asiavirheiden ja väärinkäsitysten välttämiseksi sekä keskustelualueiden yleisen ilmeen vuoksi.

9. Sähköpostiosoitteiden kirjoittaminen julkisiin foorumeihin on kielletty. Roskapostia lähettävät tahot keräävät osoitteita mielellään myös meidän keskustelufoorumistamme, emmekä halua ruokkia heitä enempää kuin on tarpeen.

10. Yksityisviestejä tulee käyttää harkiten. Älä kysy yksityisviestillä sellaista asiaa, johon voidaan vastata myös julkisesti. Näin vastaus on kerralla kaikkien saatavilla, eikä sitä tarvitse kysyä useampaan otteeseen.

11. Viestien kirjoittaminen vain viestien kokonaislukumäärän kasvattamisen vuoksi on kielletty. Lisäksi mikäli olet kirjoittanut viestiketjuun sen viimeisen viestin ja haluat täsmentää sanomaasi, muokkaa viestiä. Älä kirjoita uutta viestiä oman viestisi perään.

12. Älä "töni" viestiketjuja ylöspäin näkyvyyden parantamiseksi. Mikäli viestiketju sisältää jotain tietoa, joka kuuluu alueen etusivulle, moderaattorit muuttavat viestin ilmoitukseksi.

13. Mikäli huomaat sääntöjenvastaisen viestin käytä "Raportoi viesti moderaattoreille" -toimintoa, joka ilmestyy näkyviin kun olet ollut aktiivisena jäsenenä jonkin aikaa. Anna moderaattoreiden hoitaa työnsä -- älä siis puutu jokaiseen sääntörikkomukseen itse. Toki räikeistä ja jatkuvista rikkeistä voi huomauttaa, mutta etenkin uusien käyttäjien kohdalla ei ole syytä esim. tunnuksen sulkemisella uhkailuun.

14. Internet on täynnä poliittiseen keskusteluun keskittyneitä sivustoja, tämä ei ole yksi niistä.

Mainostaminen ja pyramidihuijaukset

1. Mainostaminen keskustelufoorumeissa on kielletty. Mikäli haluat mainostaa jotain tuotetta sivuillamme, ota yhteyttä palautelomakkeen kautta.

2. Pyramidihuijauksiin ym. linkkaaminen on ehdottomasti kielletty. Tällaisia ovat mm. "Ilmainen iPod/Xbox/Rolex" -sivustot.

3. Ns. affiliate-tunnuksin varustetut linkit on kielletty, ellei sillä rahoiteta Pelikaistan ylläpitämiä palveluita.

4. Osto/myynti -ilmoitukset ovat sallittuja ainoastaan osto- ja myyntifoorumeissa.

5. Muilla palvelimilla sijaitseviin omiin osto/myynti -ilmoituksiin linkkaaminen on kiellettyä.

6. Muiden kuin Pelikaistan TeamSpeak3 äänipalvelimien, sovellusten tai peliserverin sekä samankaltaisten palveluiden mainostaminen kielletty, ilman erillistä lupaa.

Kutsut suljettuihin palveluihin (esim. private trackerit)

Suljettuihin, yksityisiin palveluihin (esim. ns. private trackerit) pääsee yleensä vain kutsusta. Tällaisien kutsujen pyytäminen tai tarjoaminen julkisilla keskustelufoorumeilla on kiellettyä. Tämä sääntö on lisätty kyseisten sivujen ylläpitäjien pyynnöstä. Sivustot joko eivät halua nimeään "julkisuuteen" tai em. kutsujen vaihtaminen on sivustojen omissa säännöissä kielletty. (Säännön rikkomisesta 2 päivän banni)

Allekirjoitukset

Nämä säännöt ovat lähinnä ohjeellisia ja niiden tarkoitus on tehdä viestiketjujen lukemisesta mahdollisimman miellyttävää. Vaikka allekirjoitukset hienoin animaatioin ryyditettynä voivatkin näyttää mielestäsi upeilta, joku toinen voi pitää niitä häiritsevinä.

1. Ainoastaan tekstiä sisältävän allekirjoituksen tulee olla korkeintaan 5 riviä pitkän.

2. Ainoastaan kuvan sisältävän allekirjoituksen tulee olla maksimissaan 500 pikseliä leveä ja 200 pikseliä korkea, ja kuvatiedoston tulee olla kooltaan korkeintaan 50 KiB.

3. Mikäli käytät allekirjoituksessa animoitua kuvaa, ei animaatio saa olla liian häiritsevä. Esimerkiksi vilkkuvia tai todella nopeasti liikkuvia animaatioita tulisi välttää.

4. Mikäli haluat käyttää sekä kuvaa että tekstiä allekirjoituksessa, tulee kuvan olla kooltaan korkeintaan 500x100 pikseliä, ja tekstiä saa olla korkeintaan 3 riviä.

5. Kaikki viestejä koskevat säännöt koskevat myös allekirjoituksia.

Allekirjoitusta koskevien sääntöjen rikkominen ei johda suoraan tunnuksen sulkemiseen. Käyttäjän on kuitenkin noudatettava ylläpidon ja/tai moderaattoreiden pyyntöä muokata allekirjoitus vastaamaan sääntöjä. Näiden pyyntöjen noudattamatta jättäminen johtaa pahimmassa tapauksessa tunnuksen sulkemiseen.

Ylläpitotoimet

Ylläpitäjillä ja moderaattoreilla on oikeus poistaa tai muokata näitä sääntöjä rikkovia viestejä. Vaikka säännöistä on pyritty tekemään mahdollisimman kattavat, sellainen, mitä ei ole spesifisesti näissä säännöissä mainittu, ei välttämättä ole kuitenkaan sallittua. Näissä tapauksissa ylläpitäjät ja moderaattorit käyttävät omaa harkintaansa.

Sääntöjä tietoisesti rikkovan käyttäjän tunnus suljetaan. Yleensä tunnuksen sulkeminen on myös pysyvää.

Ylös