Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Audio setup

  • Viestiketjun aloittaja Jack2
  • Aloituspäivämäärä
  • Vastauksia 5
  • Lukukerrat 2 710

Jack2

Jokapaikanpuuhöylä
Moderaattori
Sisällöntuottaja
Tervehdys,
pienehkö pulma on jo pidemmän aikaa rassannut pääkoppaa ja vaikka olen ahkeraa Googlausta aiheesta harrastanut, en siltikään ole simppeliä ratkaisua ongelmaan keksinyt tai sitten olen vain hyvinkin lahjakkaasti onnistunut skippaamaan kaikki aiheelliset vastaukset. Joten päätin laskea toivoni Teidän varaan.

Tietotekniikkasetuppini koostuu PC:stä ja Xbox Onesta. Äänet toistaa vanhat Logitechin kaiuttimet, 3,5mm liitin.

PC: Audio ulostulo joko S/PDIF, 3,5mm- tai HDMI-liitin
Xbox One: S/PDIF (Toslink?) (tai HDMI jonkinmoisen virittelyn seurauksena)

Kyseiset laitteet tulisi saada liitettyä kaiuttimiin siten, että ilman turhaa kaapeleiden venkslausta voisi kuunnella kaiuttimista ääniä kummaltakin. Koska kuva tulee Xboxista HDMI:tä myöten ja se on kiinni näytössä, tuottaa se jonkunmoisia ongelmia äänen kanssa, koska olisi ihan kiva nähdä se kuvakin. Ääniä näytön kautta en käytä kuin Xboxin kanssa tällä hetkellä, koska PC:ltä näytön kautta kulkeva ääni on törkeän huonolaatuista ja hiljaista.

Onko siis kyseiselle ongelmalle mitään yksinkertaista ratkaisua? Törmäsin myös toiseen mahdollisuuteen, jossa USB-kaiuttimet liittäisi hubiin ja toisi äänet USB:llä sekä koneelta että Xboxilta, mutta 1) onko saatavilla, joitain hyviä 2.1-kaiutinsettejä sellaiseen kohtuulliseen hintaluokkaan ja 2) en ole myöskään varma kuinka koneelta ulostuleva audio tykkää USB:stä.

Kaikki ehdotukset otetaan vastaan harkintaan, mutta kaikkiin pätee suhteellinen hintavaraus. Uudet kaiuttimet voisi olla korkea aika hankkia, joten jos joku 2.1-setti olisi kykenevä vastaamaan haasteeseen kuulisin mieluusti.

EDIT: Tarkastelun seurauksena tajusin, että myös emon I/O:sta löytyy S/PDIF-ulostulo, joten jos jostain vielä lyötäisi Toslink-mixerin niin hommahan olisi jo paketissa.
 
Viimeksi muokattu:

late_lahti

Todella tuottelias
Varsin mielenkiintoinen pulma. Helpoimmalla pääsisi tietenkin, kun olisi oikea viritinvahvistin, jossa vaadittavat HDMI sisääntulot + uloslähtö monitorille. Hintaa tuolle tietenkin tulee, joten koitetaan miten pääsisi pienellä budjetilla.

Ensin pitää saada konvertoitua digitaaliset signaalit analogiseksi. Ainakin ymmärsin, että Logitechin kajarit ovat ihan perus PC-kaiuttimet, joissa on oma sisäänrakennettu vahvistin (eli vaatii sähköä toimiakseen).

Tuolla linkissä olevalla purkilla saisi sekä Xbox Onen kiinni Toslinkillä (valokaapeli) ja vastaavasti PC:n kiinni tuohon coaxial liintäntään. Olettaen, että se emolevyllä oleva S/PDIF on tuollainen RCA-liitin tyyppinen liitin, eikä samanlainen kuin Xboxissa oleva Toslink-liitin.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/26794/dkdjx/ProCaster-DAC-01-D-A-muunnin

ja sitten vielä piuha, johon saa kiinni ne kajarit

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/22138/qqdt/Fuj-tech-RCA-3-5-mm-multimediasovitin

Tuossa DAC muuntimessa on kyljessä joku kytkin, josta voi valita kumpaa sisääntuloa käytetään.

USB-kaiuttimien osalta on vaarana, että Xbox ei ymmärrä niiden päälle mitään. Samoin USB-hubit yleensä toimivat niin päin, että yhdestä USB-liitännästä saadaan tehty esimerkiksi neljä liitäntää, joihin saadaan kiinni kameraa, skanneria, tulostinta jne. On noita usb-jakajia, joilla voidaan jakaa vaikka tulostin kahdelle koneelle, kuten

https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ort-USB-2-0-Peripheral-Switch-USB-laitejakaja

mutta itse en lähtisi USB-kajareilla liikkeelle, ainakaan ilman palautusoikeutta, koska Xboxin toiminnasta ei ole varmuutta ja sinne on aika hankala ajureita lähteä asentelemaan...

Vaikka nyt google sattuikin aina viemään verkkokaupan sivuille, niin nuo ovat vain esimerkkikomponentteja ja varmaan samoja palikoita myy Biltemat, Clas Ohlsonit jne.
 

Jamppu

Mr. Battlefield
Ydinjäsen
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
En tiedä miksi HDMI äänen kanssa on PCllä ongelmia, sanoit että laatu on huonoa ja äänenvoimakkuus hiljaista. Oletko katsonut PCn ääniasetuksista, voiko tasoa nostaa tai onko siellä muita asetuksia, joita voisi muuttaa.

Tuntematta näyttöäsi paremmin voin vain arvailla, mutta ilman sen kummempia lisähankintoja yksinkertaisin setuppi olisi:
Sekä PC, että XBone HDMI äänille - olettaen, että näytössä on vähintään 2 hdmi liitäntää, tai käytät jakajaboksia. Itse käytän https://www.verkkokauppa.com/fi/product/2822/cmrgk/DeLOCK-HDMI-1-3-Switch-2x1-2x1-HDMI-kytkin se valitsee lähdöksi automaattisesti viimeisimmän havaitun signaalin, eli kumman ikinä käynnistätkään PCn tai XBonen, niin aina näkyy oikea näytöllä, voi myös vaihtaa sisääntulojen välillä napilla.

Kun molemmat laitteet tulee HDMItä pitkin, niin sitten tarvitaan vielä näytöstä kuulokeliitäntä, johon voisit laittaa olemassaolevat 3,5 mm liittimellä olevat kaijuttimet. Jos näytössä ei ole kuulokeliitäntää (tai mitään ääni ulos liitäntää) niin siihenkin löytyy boksi. Jos ei ole kiire, niin parilla kympillä löyryy DXstä (toimitus saattaa kestää...)
http://www.dx.com/s/hdmi+audio+extractor

Mulla on muistaakseni yks tollanen jossakin, kun käytin sitä yhdessä vanhassa setupissa.

Tämänkalataisessa setupissa olisi se hyvä puoli, ettei tarttis kummemmin piuhojen kanssa kikkailla, vaan aina kuuluis skobeista se ääni minkä kuva näkyy!

Edit: Lisäsin HDMI RCA Extractorin urlin.
Edit2: Jos haluat jatkaa toslink linjalla, niin halpa ratkaisu olisi toslink switcheri http://eud.dx.com/product/spdif-toslink3-in-1-out-digital-audio-switcher-black-844306142 Tosin tarvitset vielä tavan muuntaa tuon analogiseksi niille kaijuttimille... Mutta mainitsit editissä, että tarvitsisit vain Toslink mikserin, en tiedä onko sellaisia, mutta näitä switch boxeja löytyy kyllä - eli valittava kumpaa käyttää. Mielestäni esittämäni HDMI vaihtoehto olisi edelleen helpompi ;)
 
Viimeksi muokattu:

DJ North

Erittäin ahkera
En tiedä miten toimiva systeemi olisi ulkoinen äänikorttia a'la Sound Blaster Omni tai Asus Xonar. Itse käytän Omnia PC:ssä ja vaikka siinä ulostulon vaihtaminen kuulokkeista kaiuttimiin vaatii johtojen kanssa plaraamista, äänenlaatu ja voimakkuus on aivan eri maailmasta oman emolevyn sisäisen kuraäänikortin rinnalla. Ja enimmäkseen kuulokkeita käytänkin koska Superlux:n luurit ovat todella hyvät. Luulisin että em. jakajan avulla sisääntuloa voisin vaihdella PC:n ja Xboxin välillä, jos joku ulkoinen äänikortti moista tukee.

Ihan ideana heitin, en ole siis lainkaan varma miten tämä toimisi. Tuollainen DAC tai äänikortti ei ainakaan äänenlaatua luulisi heikentävän.
 

Jamppu

Mr. Battlefield
Ydinjäsen
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Tinkki puhuu ihan asiaa. Mulla on tollanen Astron Mix Amp Pro "ulkoinen äänikortti" usb liitännällä. Siihen saa kuulokkeet kiinni ja sisääntulojakin on monta. Siihen voisi pistää koneen USBllä ja XBoxin Toslinkillä ja molemmat kuuluu! Tosin parhaaseen tulokseen pääsisi, jos pistäisi jakajaboksin Toslinkeille ja pistäis peliäänet optisena sisään ja teamspeakin tms. pistäis USBn kautta, sitten toimisi toi peli/chat balanssin säätökin oikein!

http://www.astrogaming.com/mixamps/MIXAMP-GEN2.html

Mut onhan toi vähän kallis vaihtoehto - se pelkkä boksi maksaa kuitenkin pitkälle toista sataa... Onhan se paljon "äänikortista" :D
 

Jack2

Jokapaikanpuuhöylä
Moderaattori
Sisällöntuottaja
Äänenlaadullisesti paras vaihtoehto tosiaan olisi hankkia kunnollinen vahvistin, mutta tilan- ja rahanpuutteen vuoksi se ei ainakaan tällä hetkellä ole vaihtoehto.
I/O:sta ikävä kyllä löytyy myös ainoastaan Toslink-liitäntä, joten tuo RCA/Toslink-boxi ei juurikaan aja asiaansa.
Ulkoinen äänikortti on näillä näkymin varmaankin se helpoin ja kannattavin vaihtoehto, joten pitänee asiaan perehtyä tarkemmin.
Onneksi taloudesta löytyy audioharrastelija, joten hänen kanssaan tässä mietitty eri vaihtoehtoja, katsotaan mihin lopputulemaan päädytään.
Ja kiitoksia kaikille ehdotuksista, pistän ideat korvan taakse jatkoa ajatellen!
 

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Peliseuraa, keskustelua, kilpailuja ja yhteispelejä, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa.

Tervetuloa yhteisön ytimeen!
Ylös Bottom