Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Chromecast ja Elisa Viihde

late_lahti

Todella tuottelias
Pacen sinivalkoiseen lopullisesti kypsyneenä menin ostamaan Chromecastin ja ajattelin, että sillähän varmaan voi korvata Elisan juopuneen kesätyöntekijän krapulaisen sijaisen laadunvalvonnasta läpipäässeen digiboksin tapaisen elektroniikkajätöksen.

Selvennykseksi myös, että Elisa lähetti pari vuotta sitten NetGemin N7700 digiboksin, mutta senkään kanssa yhteiselo ei edennyt muutamaa päivää pidempään. Uuden laitteen päällä ollessa ja katsottaessa nauhoituksia n. minuutin välein laite sai aikaan lähiverkkoon netstormin, joka pätkäisi paitsi verkkopelit ja tessun, niin myös muiden laitteiden videostreamit. Kaikki muu liikenne oli jumissa sen kymmenisen sekuntia, kun laite ilmeisesti halusi säätää videostreamiaan tms. Meille siis tulee 50/10 VDSL tuon viihteen kylkiäisenä ja täällä se on edullisin vaihtoehto kiinteään linjaan.

Vihdoin itse asiaan. Chromecastin kuvan laatu on ihan hemmetin huono Elisan nauhoituksissa. Onko noissa yleensä eroa, että käynnistääkö ohjelman puhelimen (android) vai tabletin (ipad) kautta? Käsittääkseni kuitenkin tuo chromecast ottaa suoraan kiinni niihin videostream palvelimiin, eikä kuvaa prosessoida kännykällä/tabletilla? Parin tunnin testissä huomasin, että puhelimen kautta käynnistettynä nauhoitukset jäi latailemaan kesken ohjelman pari kertaa, mutta tabletin kautta video ei jumitellut ja kelauskin toimi paremmin. Ehkä tuo oli vain sattumaa? Kaikki laitteet on wlanissa kotona ollessa. Olisiko järkevää, että chromecast olisi kiinni eri tukiasemassa kuin puhelin? Onko kukaan tutkinut, että saisiko Elisan nauhoitusten kuvanlaatua paremmaksi ja onko edes tuossa tikussa mitään säätöjä, joita voisi muutella? Netflixin osalta kuvanlaatu oli parempi ja ainakin lähellä hd-laatua. Otetaan myös muutenkin vastaan vinkkejä miten tuosta chromecastista saa eniten irti.
 

Jamppu

Mr. Battlefield
Ydinjäsen
Sisällöntuottaja
Discord valvoja
Mulla on yksi tuollainen Chromecast palikka (tietysti) myös, mutta aika vähän olen sillä puuhastellut. Sen verran sillä pelasin, että se tosiaan ottaa sen alkuperäisen videostriimin URLin ja castaa elävää kuvaa televisioon suoraaan sieltä, sen vuoksi puhelimen/padin voi pistää kiinni kun ohjelmaa on alettu castaamaan

Pelkään pahoin, että Elisan serverit on saman elämään kyllästyneen opiskelijadropoutin käsialaa kuin ne Elisa Viihteen digiboksitkin ;) Digibokseista minulla on sama kokemus kuin sinullakin - kummatkin versiot ovat olleen käyttöliittymästään lähtien aika peeceestä ja tuo verkkokuormitus ja striimin pätkiminen ovat boksin kautta normaaleja vieraita.

Elisa kovasti hehkutti pari vuotta sitten, että hekin ovat optimoineet striimejään ja striimin laatu skaalautuu automaattisesti käytettävän yhteyden mukaan. Miten tämä sitten käytännössä toimii - sitä ei tiedä kukaan. Jos sinulla on laatuongelmia Chromecastin kautta saattaapi hyvin olla, että se striimin skaalaus toimii boksin antaman palautteen perusteella, joka siis käytännössä tarkoittaisi sitä, että Chromecastin kautta striimatessa tuo skaalaus ei toimi, vaan striimin bitrate jää siihen mikä se päätelaitteelta castiin siirrettäessa oli.

Täytyy joskus kokeilla tuota Viihteen käyttöä Chromecastin kautta. Katson niin vähän viihteen tallennuksia ylipäätään, etten ole sitä Chromecastilla tainnut pikaista kokeilua lukuunottamatta edes käyttää. Plejmon ja katsomon kama on ollut ihan kohtuullista Chromecastillakin.
 

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Peliseuraa, keskustelua, kilpailuja ja yhteispelejä, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa.

Tervetuloa yhteisön ytimeen!
Ylös Bottom