Propilkin verkkosivut

Propilkin verkkosivut
  • Viestiketjun aloittaja heikkipp
  • Aloituspäivämäärä
  • Vastauksia 5
  • Lukukerrat 756

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Liity nyt!
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
TS-valvoja
Liittynyt
4/2/17
Viestit
162
ProPilkki.net sivusto

Olen ylläpitänyt Propilkki peliin liittyviä eri sivustoja yli 10 vuoden ajan, oli aiemmin tkn.net nimellä.
Kustannukset olen myös hoitanut yli 95% itse, kuitenkin sivustosta on ilmeisesti ollut pelaajille jotain hyötyäkin.

Sivustojen toteutukseen olen hiukan saanut apua seuravilta pelaajilta: Kilohauli, Kasparov, Nortsu, myös pelinkehittäjiltä joitakin käännöksiä ja selvennyksiä. Vuosia olen myös toivonut joitakin apukäsiä koska päivityksiä tulee aika paljon, ehkä tulisi uusia ideoitakin. Valitettavasti ei ainakaan vielä ole kukaan ilmoittautunut mukaan.

Sivustojen sisältöä:

* Propilkki opas http://pp2.propilkki.net/ aika kattava opas Suomeksi ja Englanniksi.
* Pro Pilkki 2 sivusto http://propilkki.net/ tuollakin aika paljon peliin liittyvää asiaa.
* PP2 autoscripti sovellus http://propilkki.net/index.php/pro-pilkki-2/pp2-autoscirpti-sovellus sovelluksen avulla on hostien helppo luoda autoscript tiedosto.
* Json laskurit esim. http://propilkki.net/json2/ laskee pelaajien pisteet yksilöturneissa, erillinen on sitten myös team turneisiin, esim. SM-liiga.
* Playlogi laskurit, esim. http://propilkki.net/hei/ laskee playlogista pelaajien pisteet yksilöturneissa. Näitä on useita eri versioita, osa räätälöity myös eräille tiimeille.
* Pilkin valinta http://propilkki.net/index.php/pro-pilkki-2/pp2-pilkin-valinta tällä sovelluksella voi hosti luoda koodin mitkä pilkit pelaajilla on käytössä.

* Pelaaja ranking http://propilkki.net/total/index.php yli 140 pelaajan kaikkien aikojen parhaimmat tulokset lajeittain sekä pelin keston mukaan. Sivustolla myös muuta tietoa.
* Puolajuttuja + ym. http://propilkki.net/fipl/

Tuossa osa sivustoilla olevista asioista.

Sitten se ikävämpi asia. Sivuston domain erääntyy pian taas maksuun ja mielestäni ei ole reilua että ainoastaan minä osallistun kustannuksiin? Nyt haen sponsoria, hosteja, pelaajia jotka voi hiukan avittaa kustannuksissa, aika on noin 2 viikkoa johon mennessä domainin voi irtisanoa, toki samalla myös katoaa kaikki muukin. Se ei ole ensisijainen tarkoitus vaan kustannusten jakaminen isommalle joukolle.

Kustannuksiin halukkaat laittakaa minulle asiasta YV.tä, tai jos on jotain kysyttävää, myös jos on halukkuutta tulla sivustojen ylläpitoon mukaan niin siitäkin viestiä.

Kustannukset on tällähetkellä webhotelli 45€ ja propilkki.net domain 18€ = 63€/vuosi, eli ei ole kyse valtavista summista.

Mukavaa kesää kaikille

-heikki-
 
Valioyksilö
Moderaattori
Liittynyt
23/8/19
Viestit
362
Ovat oikein hyödyllisiä pelaajille ja hosteille. Eräs parhaista on tuo rekistöitymisen selkeä ohje. Moni pelaaja on siitä avun saanut.

-DX-
 
Perustaja
Ylläpitäjä
Sisällöntuottaja
Tukeva jäsen
Discord valvoja
Liittynyt
7/5/16
Viestit
1 512
Voisin auttaa kehittää sivuston ulkonäköä ja käytettävyyttä. Selkeyden vuoksi sivustot olisi kaiketi hyvä lopulta myös yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi, jättää vaikka joomla julkaisujärjestelmän kokonaan pois. Oppaat voisivat olla esimerkiksi artikkeleita, jotka avainsanojen ja kategorioiden avulla saataisiin näkymään halutuissa osissa sivustoa.

Helpointa olisi aloittaa uudella WordPress asennuksella ja tuoda vanhoilta sitten sinne kaikki sisältö, eli tarvittaisiin paikka/domain kehittämisvaiheessa olevalle sivulle, jotta nykyisten sivujen käyttäjiä ei jätetä aivan tyhjän päälle. Tämäkin toki maksaisi lisää, ellei tarpeettomaksi jäänyttä webhost/kotisivu tilaa ja domainia joltakin löydy kehityksen ajaksi. Tämä olisi järkevää mielestäni myös siksi, että sivujen kehittämisellä ei olisi niin suurta kiirettä, eikä kenenkään tarvitsisi polttaa heti itseään harrastuksen vuoksi loppuun.

Sckriptit ja Json on minulle melko tuntematonta aluetta, joten niiden sisällyttämisessä sivustoon kyllä tarvitsisin apua.

Tuli vielä mieleen, että .fi -loppuisella domainilla, voisi sivuston liikenne olla suurempi ja sen löydettävyys helpompi.
Vapaina olisi mm. pilkkipelit.fi, pp2.fi tai vaihtoehtoisesti voisi ohjata myös osoitteeseen pp2.pelikaista.fi, mikäli niin haluaisitte.
Siinä olisi jo mainosta kumpaankin suuntaan ;D
 
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
TS-valvoja
Liittynyt
4/2/17
Viestit
162
Moi

Kiitos DX ja Rasterille asiallisesta viestistä, jotain viestejä on tullut myös yv:nä. Yritetään saada jonkinmoinen "kehitysryhmä" pohtimaan mahdollisia muutoksia sivustoille, sekä tietenkin tuomaan uusia ideoita. Jos on jollakin pelaajalla kiinnostusta ja/tai osaamista osallistua sivuston kehitykseen, päivityksiin jne. niin minulle viestiä YV:llä tänne tai -heikin- hostit discordin kautta.

Alkuunhan oli ainoastaan Joomla pohjainen sivusto, ajanmyötä tulleiden idoiten vuoksi piti ottaa myös WordPress käyttöön koska sillä oli helpompi toteuttaa kaksikielisyys ja eri scriptien lisääminen. Lisäksi on aika paljon niitä erillisiä sivustoja omalla tyylillään ilman sisällönhallintaohjelmistoa.

Sivustoillahan käy viikottain aika paljon katselijoita.
 
Sosiaalinen
Liittynyt
17/3/20
Viestit
57
Minä haluan olla ehdottomasti mukana rahallisesti.
Isoa rahamäärää en pysty lahjoittamaan, mutta 10€ olkoon minun panokseni.
Hyvää kesää kaikille.
 
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
TS-valvoja
Liittynyt
4/2/17
Viestit
162
Keräys on päättynyt. Kiitokset kaikille kustannuksiin osallistuneille.
Kotisivutila ja domain on nyt maksettu 5 vuodeksi eteenpäin. Kokonaiskustannus oli 220,5 €

Kustannuksiin osallistuneet, aakkosjärjestksessä:

-DX-
*Memmu*
AtomiX
Havi jr
Juku6.1
Matikka Koira
Procyon Products
Sarina
SatumiX
Sohvi täti


Yhteissumma lahjoituksina 245 € (meni hiukan yli, ei palauteta)

Lisätty myös http://propilkki.net/ sivulle, linkitän jokaisen myös Pelikaistalle niin halutessanne, eli yv jos saa linkittää :)
 
Viimeksi muokattu:
Ylös