SM-Liiga 2019-2020

SM-Liiga 2019-2020

Pelikaista.fi on moninpeleihin ja peliaiheiseen sisältöön keskittyvä peliyhteisö.

Palvelumme sisältävät peliseuraa ja yhteispelejä, keskustelua, pelaamista, sekä peliaiheisen sisällön luomista yhdessä jäsenten kanssa. Tervetuloa!

Liity nyt!
Kiinnostunut
Liittynyt
26/3/19
Viestit
10
Moi,

Nyt olisi hyvä hetki ilmoittatua mukaan jos kiinnostusta, tällä hetkellä vetäjiä on noin 1.5kpl. Koska myös pitkään auki ollut keskustelu kalassa.netissä kyseisen liigaan ja siihen ei ole paljoa informaatiota tullut, päättyy demokratian aikakausi ja diktaturismi rupeaa jyllämään liigan sääntöjen, rakenteen jne.... suhteen. Nyt on vielä hetki aikaa vaikuttaa siihen, tätä ilmoitusta ei tule kalassa.nettiin. Kapteenit muunmuassa voisivat ruveta ilmoittautumaan. Minulle voi laittaa täällä tai skypessä viestiä

Vanhat säännöt on suhteellisen hyvät mutta niihin tulee kuitenkin säätöä. Huutoäännestystä ei tule ja pahoittelen mahdollista mielipahaa aiheuttavaa kirjoitusasua.
 
Viimeksi muokattu:
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
TS-valvoja
Liittynyt
4/2/17
Viestit
149
Moi

Olemme tehneet esivalmisteluja, jotka saattavat olla turhia koska liigan runko on vielä epäselvä. Olin vielä eilen 28.8.2019 kovasti lähdössä mukaan järjestelyihin, laitoin kuitenkin jarrut päälle ja mietin asiaa uudelleen. Kaikki nämä toimisivat jouheemmin kun ainakin tiimien kapteenit olisivat hiukan aktiivisempia. Jos järjestelyyn osallistuisi noin 5 pelaajaa tasaisella kuormituksella niin ei kävisi kenellekkään toiminta ylivoimaiseksi.

Sääntömuutoksiata sen verran että kaikki vesistöt arpoo järjestäjä ja ne ilmoitetaan ennen runkosarjan alkua, valintoihin voi tiimit osallistua ilmoittautumisen yhdeydessä. Tuo siis vain meidän suunnitelmissa, lopullisen päätöksen tekee kisojen järjestäjä. On siellä joitain muitakin kohtia jotka muuttuisi edellisvuodesta.

t. heikkipp
 
Sosiaalinen
Liittynyt
10/4/19
Viestit
63
Kikit vastustaa tuota, etteivät tiimit saa enää päättää vesistöjä. Se syö ison osan strategisesta elementistä pois. Jos tarkoitus on peluuttaa kaikkia vesistöjä tasapuolisesti, en oikein ymmärrä. Miksi pakotettaisiin tiimejä pelaamaan vesistöjä, joita kumpikaan ei halua pelata? Mitä lisää se oikein tuo? Jotkut vesistöt nyt vaan eivät oikein sovellu kilpapelaamiseen.

Koska tiimien määrä taas vähentymässä, runkosarjaan saattaa olla syytä miettiä jotain uutta. Jos tiimejä tulee esim. vain 9 niin tuntuu aika turhalta pelailla, jos lopussa vain yksi tippuu pois.
 
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
TS-valvoja
Liittynyt
4/2/17
Viestit
149
Hyvä että saadaan keskustelua aikaiseksi, tuo lähinnä minun ajtus tuosta vesistövalinnoista perustuu edellisakuden toteutuneeseen tilastoon

Sinne runkosarjaan on ajatuksena joitain muutoksia, esim pisteytys
Niitä ehdotuksia toki voi tässä esittää, tarkoitus on että lopullinen versio miellyttäisi kaikkia :)
 
Kiinnostunut
Liittynyt
26/3/19
Viestit
10
Hyvä että keskustelua syntyy vihdoin ja viimein edes jollain asteella. Kaikki on vielä auki mutta koska on ollut vaikea saada ihmisiä liikkeelle niin pitää sitten "uhkailla", ei oikea tapa missään nimessä mutta ainakin sytyttää tunteita yhteisössä aina varmasti ;)

Ei mitään radikaaleja, mutta lineaarinen pisteytys 10,9,8,... tai 12,11,10... ja isoimmasta 1 piste. Ongelmahan että aina nouse jonkin sortin kakkamyrsky teki minkälaisia päätöksiä tahansa. Tuosta pisteytyksestä olisin itse tuon 10,9,8... jolloin ei nyt ihan jokainen pistettä nappaisi järveltä ja tulisi sitä taktikointia jolla keskipelaajia nostetaan jos lopussa löytää pelaaja vielä kalapaikan muttei ole mahdollista pisteille päästä. Taas jos 12 pelaajaa saisi niin sieltä voisi vielä nousta pisteillekin ihan perus repäisyllä.
 
Grindr of lost toutain
Liittynyt
20/8/19
Viestit
145
Alkuun sanon, että tämä ei ole tiimini kanta, vain ja ainoastaan oma tulkinta.

Viime vuoden liiga oli sellaisenaan minusta aika optimaali. Saman kaavan olisi hyvin voinut säilyttää, koska se toimi moitteettomasti, eikä siitä käsittääkseni hirveästi napistu. Minusta vain outoa viime kauden tilastojen perusteella lähteä muuttamaan mappihommaa. Tälle haluaisin paremmat perustelut, että miksi pitää muuttaa tätä asiaa? Esim jos viime kauden vähän pelatut mapit pääsevät esiin yhdellä kierroksella koko kauden aikana, niin ei se mun silmään kauheasti asioita muuta verrattuna aikaisempaan kauteen. En oikein löydä pointtia tästä muutoksesta. Ajatellaan vaikka Viitalampi esimerkkinä. Viime kaudella sitä pelattiin x kertaa ja nyt mahdollisesti kerran tai kaksi enemmän? Niin mihin tässä pyritään?

Toki arvotut mapit muuttavat mappijakaumaa niin, että kaikkia pelataan aika lailla tasaisesti ja erikoismuotojen käyttö vähenee, koska niitä ei varmaan (välttämättä) edes olisi joka kierroksella. Laremania komppaan tässä kohtaa, että se pelin taktinen ja monipuolinen elementti kärsii tässä muutoksessa aika paljon.

Pudotuspelikaaviot saisi säilyttää samanlaisina. Se on minun mielestäni aika ehdoton. Pisteytysmuutokselle annan ison peukun, vaikka myös entinen toimii näissä 1vs1 joukkuepeleissä hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Kiinnostunut
Liittynyt
26/3/19
Viestit
10
Pistemuutokseen ottanut huomioon muita vanhoja keskusteluja. Myös omasta kokemuksesta kun ei ole kärki kahdella sitä kahden pisteen eroa, on muunmuassa normi yksilö kisoissa vaikeampi päästä ykkösen karkuun ellei kokoajan suoriudu todella hyvin hyvien seassa. Tietenkin yksilökisa on yksilökisa, mutta ei muodostu sitä 4 pisteen eroa ykkösen ja kolmosen välille.

Ja kiitoksia jo nyt keskusteluun osallistujille, en kauniisti ketjua avannut mutta verrattuna kalassa.netissä olevaan sm-liiga ketjuun mikä on todella vanha. Tänään tullut jo enemmän materiaalia ja sitä tärkeätä tietoa
 
Sanavalmis
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
82
Hurrikaanit ei myöskään kannata tuota että järjestäjät valitsee kaikki mapit. Se on yks parhaista asioista suunnitella niitä omia valintoja ja taktikoida, joten ei ymmärretä miks se pitäisi poistaa..

Sitten omaa mielipidettä. Tuohon pisteytyksen muutokseen annan kannatukseni. Eli joko 10,9,8,... tai 12,11,10,9... ja suurimmasta 1p. Palkitsee juurikin sitä tasaisuutta.
 

LEIJONA

Vieras
Omia mielipiteitä.. Erikoismapin valinta vain kotijoukkueelle, kotietu tuo peliin oman lisän ja pisteytys 10,9,8.. tai 12,11,10.. suurin 1. just tuota tasaisuutta tuomaan.
 
Kiinnostunut
Liittynyt
26/3/19
Viestit
10
Kysely pitkälti. Siitä helppo repiä vastauksia kasaan :)
Pisteytykset:
 1. 10,9,8...
  Selkeät edut että ei voi saada rökälevoittoa ihan helpolla, 2018 kauden pisteytyksellä riitti järvivoittoon 1,2,3 sijat
 2. 12,11,10...
  Henkilökohtaisesti minusta liikaa pisteen saajia jos 16 pelaajaa järvellä
 3. 12,10,8,7....
  No tästä onkin kokemusta kaikilla melkeinpä ja tästä hyötyy varsinkin voittaja ja kakkonen, eritoten jos samasta tiimistä

1+ isoimmasta?
Jos isoimmasta saa pisteen, äkkiseltään laskennallisesti ei ole mahdollista tulla tasapeliä koska yhteissumma on aina parillinen luku. Tällöin myös voidaan pitää tulosta 1 piste voitosta jne.. 2-1-0 mallin sijaan.

#EDIT: Jos pisteytyksessä erotus noissa ekoissa sijoissa, isoimman kanssa ei voi tulla tasapeliä. Lineaarisella pisteytyksellä taas isoimman kanssa voi tulla tasapeli. Pitäisi käydä paljon vaihtoehtoja kyl läpi ku ainahan kaikki on mahdollista jostain syystä

Järvet:
 1. Etukäteen valittu kaikki järvet. Etuna se että kaikki tietää mitä treenataan. Heikentää taktikointia erittäin paljon, tietenkin tasoittaa liigaa jos tiimit treenaa erittäin aktiivisesti
 2. Yksi etukäteen valittu (liiga 2018) joka voi olla normi/kl tai erikoiskisa. Jossa kummatkin joukkueet päättää oman järvensä vapaasti. Tämä mahdollistaa erittäinkin suurta taktikointia kummaltakin
 3. Yksi etukäteen valittu (liiga 2018) joka voi olla normi/kl tai erikoiskisa. Jossa vain kotijoukkue saa valita erikois kisamuodon halutessaan.
  Sama kuin ylempi mutta vierasjoukkue ei voi ihan liikaa taktikoida muuta kuin ehkä vuoden-/päivänajalla
Siitä veikkailemaan ja kirjoittamaan mielipidettä. Järjestysporukkaan voi ilmoittautua myös, ensimmäinen innokas on jo kysellyt. Jos saan liigasivut kasaan niin työtaakka helpottuu huomattavasti koska ei tarvitse käsin laskea pisteitä ellei halua. Alkuun tietenkin niitä tarkastellaan käsin. Enkä varmasti noissa vaihtoehdoissa kaikkia ottanut huomioon, niitähän riittää kun vain keksii.

#Lisäys: Vain hauki ja Vain kuha yhä pois peleistä ihan järki syistä. Ei ruveta rajaamaan mille järville ne olisi mahdollisia ja mille järville niissä ei ole mitään tolkkua. Ja jos musta kiinni niin myös pelimuodot isoin kala, 3 isointa ja 5 isointa voi heivata jonneki.
 
Viimeksi muokattu:
Perehtynyt
Liittynyt
23/4/19
Viestit
18
Myös PIPOt ovat sitä vastaan sitä, että kaikki liigan kentät annettaisiin etukäteen järjestäjän toimesta. Edällä esitetyin perustein. Laremanin viestissä tiivistetysti hyvin asia. Taktinen elementti pienenee aivan liian pieneksi kyseisessä tapauksessa. Sekä koti-, että vierasjoukkueen tulisi saada säilyttää oikeus mappivalintaan.
Pisteytyskin voisi säilyä ennallaan.
Mutta mappivalintojen säilyttäminen joukkueilla itsellään on ehdottomasti näistä se isompi ja tärkeämpi juttu.

Kilohaulin äänestyksen mukaisesti:
Järvet: 2 (tai 3, ei missään tapauksessa 1)
Pisteytys 3.
 
Viimeksi muokattu:
Kiinnostunut
Liittynyt
26/3/19
Viestit
10
Tuossa kävin viimekauden tuloksia vähän läpi ja vertailin miten muuttuisi tulokset, äkkiseltään löytyi yksi peli missä olisi tulos mennyt toisin päin tai tasuri jos isoimmasta piste jos käyttäisi 10,9,8,7... pisteytystä

TKN vs KRONOS Pohjalampi

Kronokselle 30-28 voitto TKN:stä, mutta kun vaihtoi tuohon 10,9,8... pisteytykseen. Olisi TKN voittanut 28-27 ja jos isoin mukana niin silloin tasapeli. 12,11,10,9... pisteytyksellä ilman suurintakin TKN olisi vienyt 41-37 ilman suurimman huomiointia. Ja tämä nyt ei rankaise voittajia vaan tasoittaa kenttää jolloin keskisijoilla on enemmän arvoa.
 
Viimeksi muokattu:
Sanavalmis
Moderaattori
Liittynyt
10/4/19
Viestit
82
Kannatan pisteytyksessä numeroa 2. (myös 1 hyvä vaihtoehto)
Järvivalinnoissa kannatan vaihtoehtoja 2 tai 3
 
Keskustelija
Liittynyt
16/4/19
Viestit
29
Riippuen teamien määrästä voisi miettiä pelaisiko kaksin kertaisen sarjan? Mielestäni, pitää antaa tilaa järjestäjälle päättää ja tehdä myös asioita. Kilohauli ja Heikki esim tekevät viikot työtä muiden puolesta todella suuria tuntimääriä. Heillä kokemusta sarjoista ja eri jutujen vaikutuksesta turnauksen kulkuun. sopisiko kaikille, että ei maristaisi ja arvosteltaisi valintoja kun ne päätetty. Kaikki ei mielllytä kaikkia muta tärkeintä että saataisiin reilu kisa. Siksi on nyt tärkeää tuoda mielipiteitä, eikä sitten ku paketti valmis. Sillä on arvostettavaa, että joku jaksaa liigaa väsätä ja tehdä järjestelyt, siksi olisi kiva jos ei sitä kritiikkiä tulisi valintojen jälkeen kun järjestäjät ovat vaivalla asian kasaan saaneet. (viittaus vaan edellisten vuosien keskusteluun.olen kuullut, että monen into vastuun kantoon ja voimat menee paljolti, että haukkumisia tulee enemmän kuin kiitosta) Kiitos jo nyt Kilohaulille ja Heikille homman aloittamisesta. (omia ajatuksiani, ei teamin kanta)T: Tiikeri 2
 
Sivustaseuraaja
Liittynyt
13/4/19
Viestit
8
TKN on järvivalinnoissa vaihtoehto numero 1:n kannalla. Läpireenatulla omalla valinnalla tulee liikaa etua vastustajaan nähden ja johtaa tiettyjen kisamuotojen ja vuodenaikojen ylikorostumiseen liigan aikana.

Pisteytysten puolesta voitaisiin siirtyä tasaisempaan pistejakoon. Vaihtoehto 1. noista ehkä paras.
 
Kiinnostunut
Liittynyt
26/3/19
Viestit
10
Vielä muutamaa odotellessa niin tällä hetkellä on selkeää että yhteisön tahto on kuitenkin että mentäisiin viime kauden järvityylillä, passaa hyvin minulle. Pisteytyksessä myös tällä hetkellä oikoluettuna vaikuttaa siltä että tullaan vaihtamaan joko 12,11,10... tai 10,9,8... +1 isoin jolloin tasapeli on mahdollinen järvelle.

Tiikeriä kompatekseni, kaikkia ei voi miellyttää. Mutta siksi myös tämä keskustelu tuli avattua että ei nouse yhteisölle aika tyypillistä kaakamyrskyä. Joskus jopa turhankin pienistä asioista. Mielipiteet on tärkeitä ja toivottavasti näin saadaan yhteisöä eteenpäin ja ehkä myös uusia tiimejä joku päivä. Tämä foorumi varmasti myös tuottaa niitä hiljalleen koska viimeisimmät kirjoitukset viimeaikoina melkein aina Propilkki aiheisia, ja kuitenkin pelaajien foorumi :)

En tätä ketjua lukkoon laita (tai sit pyydän laittamaan (#EDIT: laitan lukkoon ke iltana joskus 21.00 tiennoilla)), mutta hiljalleen pitää ruveta vetämään asioita etiäpäin niin toivon että keskiviikkoiltaan mennessä olisi asiat tän osalta reilassa ja jatkamme etiä päin. Muunmuassa että tiimit voisi ilmoittautua minulle joko täällä tai skypessä Kilohauli. Nähdään mikä on se lopullinen tulos tiimien suhteen, paljon on puhetta ympärillä kaksinkertaisesta kaaviosta. Pitää katsoa jos tulee vähän joukkueita (8 tai vähemmän) niin minkälaisia eri kaavioita käytetään muissa peleissä, niitä on eri pudotuspeleillä tuolla katsellut.
 
Viimeksi muokattu:
Propilkin edustaja
Ylläpitäjä
Moderaattori
TS-valvoja
Liittynyt
4/2/17
Viestit
149
Moi

Tähän sopii pieni tarina: Nuorempana kuljin hyvinkin paljon oikeissa pilkkikisoissa, aina tiesin viikkoja ennen missä kisataan, mitä pyydetään ja koska ne on. Myös koskaan ei kisan järjestäjät kyselleet pilkkijöiltä esim. mitä halutaan pilkkiä. Aina päätökset teki kisan järjestäjä.

Sitä en tiedä mikä käytäntö on nykyään oikeissa kisoissa, kuitenkin virtuaalipilkin toivoisi olevan lähellä todellisuutta.

t. heikkipp
 
Sosiaalinen
Liittynyt
10/4/19
Viestit
63
Jos tässä äänestämään ruvetaan niin Kikit äänestää pisteytystä 1 ja vesistöä 2.
Moi

Tähän sopii pieni tarina: Nuorempana kuljin hyvinkin paljon oikeissa pilkkikisoissa, aina tiesin viikkoja ennen missä kisataan, mitä pyydetään ja koska ne on. Myös koskaan ei kisan järjestäjät kyselleet pilkkijöiltä esim. mitä halutaan pilkkiä. Aina päätökset teki kisan järjestäjä.

Sitä en tiedä mikä käytäntö on nykyään oikeissa kisoissa, kuitenkin virtuaalipilkin toivoisi olevan lähellä todellisuutta.

t. heikkipp
Itse taas en ole koskaan käynyt oikeissa pilkkikisoissa, enkä toivo, että pelillä olisi niiden kanssa mitään tekemistä. Oikeiden kisojen sääntöjä sanelee käytännön pakot. Tämä on tietokonepeli, jossa sellaisia ei tarvii ottaa huomioon.
 
Ylös